Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Osam prvih i jedna treća nagrada za učenike Muzičke škole u Valjevu i Novom Sadu

33738006_10214275253128973_1751882748760424448_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 31.05.2018. u 06:13

Na 3. međunarodnom muzičkom takmičenju “Zlatne stepenice”, učenici Muzičke škole „Dara Čokorilo“ ostvarili su sjajne rezultate - Ivan Burić osvojio je prvu, a Magdalina Knežević treću nagradu.

Tri dana takmičenja prošla su u izvođenju 109 takmičara iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Ivan Burić je učenik VI razreda osnovne muzičke škole, u klasi je  prof. Dijane Dendić.  

„Njemu je ovo već  treća nagrada ovog ranga tokom ove školske godine. Dobitnik  je Zlatne lire na XLV Muzičkom festivalu mladih Crne Gore koji se održavao od 24. do 27. aprila 2018. u Herceg Novom. Na međunarodnom muzičkom takmičenju “Fantast 2018” koje se održavalo u Bečeju, takođe je dobitnik prve nagrade, tako da on sigurno korača „zlatnim stepenicama“ muzičkog uspjeha“, ponosno ističu iz Muzičke škole „Dara Čokorilo“.

Magdalina Knežević, učenica VIII razreda, je veoma talentovana violinistkinja koja svojim izvođenjem osvaja simpatije publike i i žirija. I Magdalina je u klasi prof. Dijane Dendić. Osim treće nagrade u Valjevu, svojim zapaženim nastupom, na XLV Muzičkom festivalu mladih Crne Gore osvojila je Srebrnu liru.

„Ideja takmičenja “Zlatne stepenice” je da okupi talentovane učenike i studente gudačkih instrumenata iz Srbije i regiona, da ih  inspiriše i usmjerava u profesiji, koja za mnoge od njih i život znači, a ime joj je muzika“, dodaju iz škole.

Pored toga, u organizaciji Muzičke škole „Isidor Bajić,“ a u saradnji sa Udruženjem klavirskih pedagoga Vojvodine, od 23. do 25. maja održano je takmičenje mladih pijanista „Festival Isidor Bajić“.

Takmičenje je okupilo preko 100 mladih pijanista iz Novog Sada, Rume, Sremske Mitrovice, Zaječara, Beograda, Kikinde, Bečeja, Sombora, Nikšića, Herceg Novog, Trebinja, koji su se takmičili u  devet kategorija.

Na ovom takmičenju učenici klavirskog odsjeka nikšićke škole ostvarili su veoma zapažen uspjeh.

Svih sedam učesnika dobitnici su prve nagrade:

Iz klase prof. Mire Der: Andrija Đikanović, Sara Dubljanić, Nađa Popović i  Anđelina Aleksija Stanišić.

Iz klase prof. Milice Joković : Miloš Burić i Milica Tadić.

Iz klase prof. Milene Kovač : Emilija Pejaković.

„Svrha „Festivala Isidor Bajić“ je interaktivna razmjena pedagoških iskustava, popularizacija klasične muzike i njegovanje principa “radost muziciranja” kod djece kao i afirmacija i usavršavanje pedagoga sa izuzetnim rezultatima“, zaključili su iz škole.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Animirana sinhronizovana verzija filma „Kuce u operi“ biće prikazana u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 12 časova, kao i u četvrtak, 25. aprila, u terminima od 10 i 12 sati.