Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Otvaranjem mini sajma knjiga počeli 18. Nikšićki književni susreti

medu_knjigama
  • Autor onogost.me
  • 21.09.2015. u 13:55

„U Nikšiću knjiga stanuje dugo i ima svoju utemeljenost i u onim pisanim tragovima, istorijskim knjigama, udžbenicima koji su svim mlađim generacijama na ponos“, kazala je Predsjednica SO Nikšić Sonja Nikčević na otvranju mini sajma „Među knjigama, čime su i zvanično počeli 18. književni susreti. 

Podsjećajući kako su prošle godine, nakon mnogo godina pauze, i sa puno emocija, obnovljeni književni susreti u gradskoj kući, nekad dječijoj biblioteci, ona je izrazila zadovoljstvo što se ove godine sve to dešava u Nikšićkom pozorištu.

„ Pozivam sve one koji su ljubitelji knjige da dođu. Nadam se da će svako naći za sebe štivo koje će ga privući da obiđe ovaj sajam. Prije svega mlade, djecu svih uzrasta, da prije svega oni budu posjetioci sajma zajedno sa svojim profesorima i nastavnicima  i roditeljima. Jer od toga uzrasta treba gajiti naviku čitanja knjige  kako bi se oplemenili i napravili boljim ljudima“, poručila je Nikčević.

Sajam je otvoren svakog dana od 11h do 21h, a na njemu će izlagati i 14 crnogorskih izdavača. Sajam se zatvra u nedjelju u 17h. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci