Otvoren Drugi jesenji sajam knjiga „Anderva book“

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 24.09.2022. u 11:07
Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević otvorio je Drugi jesenji sajam knjiga „Anderva book“, koji se, uz podršku Opštine Nikšić, Ministarstva kulture i JU Narodna biblioteka „Njegoš“, održava u sali JU Nikšićko pozorište.

Kovačević je, otvarajući Sajam, kazao da je i prošlogodišnji Jesenji sajam knjiga bio uspješan i izgledao lijepo, te da od ove godine Sajam postaje tradicija u našem gradu.

„Kada želite da nešto postane tradicija, da se uspostavi neki kontinuitet, onda je važno i kako će to drugi put da izgleda. Prošavši kroz ovaj divni svijet knjige, vidimo kako to izgleda ove godine i možemo zaključiti da se jedna lijepa tradicija uspostavlja u Nikšiću sa ovim Jesenjim sajmom knjiga. Ja sam se zadržao na štandu naše Nacionalne biblioteke ’Đurđe Crnojević’, na izvoru čitave naše duhovnosti i tradicije, i kada taj štand pogledate, vidite da mi nijesmo bez korijena i da smo se davno upisali u vječnost koju toliko spominjemo“, zaključio je predsjednik.

Štandove je, sa Kovačevićem, obišao i predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković.

Na svečanom otvaranju Jesenjeg sajma obratili su se i ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije, direktorica JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Bojana Obradović i portugalski umjetnik i dobitnik brojnih književnih nagrada Alfonso Kruz.

Drugi jesenji sajam knjiga biće otvoren do 27. septembra u holu JU Nikšićko pozorište.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.
  Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pozvalo je na pripravnost zbog očekivanih olujnih vremenskih nepogoda, jakog južnog vjetra i mogućih poplava. Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a pozvao je građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji.
  Meteorolog Branko Micev kazao je da su u Crnoj Gori, do nedjelje, usljed obilnih padavina, moguće poplave. Od nedjelje veče očekuje nas zahlađenje koje će donijeti snijeg i u nižim predjelima, a od četvrtka, ponovo porast temperature, kiša i nestabilno vrijeme.