Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počeo 12.Međunarodni festival glumca u Nikšiću

12200601_10205191971054512_628435835_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 03.11.2015. u 10:24

Sinoć je u Nikšićom pozorištu otvoren 12. Međunarodni festival glumca, Nikšić 2015.
 

 

Festival je prigodnom besjedom otvorila Sonja Nikčević, predsjednica Skupštine opštine Nikšić.Ona je između ostalog kazalada joj je drago da u novom objektu otvaramo 12. Festival glumca i da će biti mnogo dobrih predstava, a da će nikšićka publika znati to da cijeni.

Tokom programa proglašen je i laureat nagrade „VeljkoMandić, koja se tradicionalno dodjeljuje za poseban doprinos pozorišnom stvaralaštvu.To značajno priznanje ovog puta dobio je Nikola Vavić, prvi crnogorski diplomirani reditelj, koji je karijeru započeo u nekadašnjem Narodnom pozorištu u Nikšiću.

Zvanični – takmičarski dio programa Festivala „otvorila“ je predstava „Bilo jednom u maju“, iz produkcije Nikšićkog pozorišta. Komad je rađen po tekstu Žolta Požgaja, savremenog mađarskog pisca. Adaptaciju i režiju potpisuje Goran Bulajić, poznati crnogorski reditelj. 

Nakon predstave u press foajeu pozorišta održan je razgovor o predstavi sa glumcima. Govorilo se o predstavi, kako je nastajala i večerašnjoj izvedbi. Zaključeno je da ona nije daleko od realnosti. Istaknut je rad Kristine Stevović, koja nosi čitavu cjelinu ove predstave.  Na kraju je Stevoviċeva dodala da njena gluma ne bi došla do izražaja da nije bilo dobre ekipe.

U predstavi pored nje glume i Gordana Mićunović, Nikola Vasiljević,Stevan Radusinović, Jovan Krivokapić, Miloš Pejović, Boban Čvorović i Nebojša Vulanović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci