Počinje Međunarodni nikšićki festival knjiga

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 03.08.2023. u 07:58
Na Trgu slobode večeras, sa početkom u 20 časova, zvanično počinje program, 5. Međunarodnog nikšićkog festivala knjiga, koji se realizuje u dva segmenta i to kroz salon knjiga i program "Auto(r) na korzou", u okviru kojeg će se predstaviti poznati književnici i umjetnici iz Crne Gore i regiona.

Na prvoj večeri festivala, koji će otvoriti predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, biće predstavljena knjiga akademika Jovana Delića “Sažeta poetika sažimanja” (Ka poetici Danila Kiša, III tendencije i dominante u prozi Danila Kiša, Arhipelag, Beograd, 2023).

Sa profesorom Delićem o njegovoj knjizi razgovaraće Jelena Krsmanović.

Organizator festivala je Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore, uz podršku Opštine Nikšić, a isti se realizuje u okviru avgustovskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2023.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Ovu manifestaciju kao i Niksicke knjizevne susrete su ukrali Knjizevnoj zajednici Vladimir Mijuskovic. Da se zna, dok je ne budu morali vratiti.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Akcija Stop inflaciji 100+ počeće danas, a građane, kako je kazao ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, čeka preko 150 sniženih artikala.
  Nedavna smrt novorođenčeta u nikšićkoj Opštoj bolnici (OB) uznemirila je javnost, ali i otvorila pitanja da li su riješeni slučajevi koji su se posljednje dvije godine desili u toj ustanovi, je li utvrđena odgovornost medicinskog osoblja i da li je neko od njih, zbog eventualnih grešaka, sankcionisan.