Počinju radovi na obnovi kuće Borislava Pekića

kuca-pekica1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 02.09.2016. u 07:47

Ministarstvo kulture Crne Gore finansijski je podržalo izradu konzervatorskog projekta i prvu fazu sanacije kuće Borislava Pekića. 

Kuća Pekića, koja se nalazi na teritoriji opštine Šavnik, potencijalno je kulturno dobro, a u procesu izrade je i detaljan elaborat o procjeni njene kulturne vrijednosti, pišu Dnevne novine. 

Ministar kulture Pavle Goranović posjetio je prethodne godine kuću Pekića, kada je i iniciran rad na njenoj sanaciji, pa je taj objekat postavljen na listu prioriteta za ulaganje, s obzirom na njen visok potencijal kao kulturnog dobra. 

Resor je, stoga, finansirao izradu konzervatorskog projekta i iz ovogodišnjeg budžeta izdvojilo finansijska sredstva u iznosu od 50.000 eura za sanaciju kuće Pekića.

Početak radova na sanaciji kuće očekuje se naredne sedmice, a predviđeni rok za izvođenje radova na ovom objektu je 60 dana.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Monodrama Naši dani, nastala dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa (Naši dani, Himna) i najznačajnijih pripovjedaka srpskog satiričara Radoja Domanovića biće održana u Nikšićkom pozorištu, u srijedu, 8. februara u 20 časova, a u organizaciji JU Zahumlje.