Poklon Nikšićanima: Nastupili folklorni ansambli „Kitka“ i „Zahumlje“

kitka_naslovna1
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 14.07.2017. u 05:45

Proslavljajući Dan državnosti, mladost „Zahumlja“ sinoć je defilovala ispred Robne kuće „Nikšićanka“.

Pored njih, sugrađani okupljeni u velikom broju imali su priliku da vide i igru KUD-a „Kitka“ iz makedonske Istibanje. Koncert na kojem su nastupili Dječji i Omladinski ansambli, prema riječima koreografa Marka Đokića, poklon je građanima Nikšića.

„Ugostili smo folklorni ansambl „Kitka“ iz Istibanje, odnosno istočne Makedonije, njihovih 35 igrača. Oni igraju svoje nacionalne igre iz istočne i centralne Makedonije, a mi igramo naše nacionalne, prošarane sa ovima iz bivše Jugoslavije. Nadam se da su naši gosti iz Makedonije zadovoljni kao što smo i mi bili zadovoljni sa gostovanjem u Makedoniji“, objasnio nam je on uoči početka koncerta.

Odlučili su se za nastup na otvorenoj sceni, zaključuje, kako bi ih vidjela i šira publika Nikšića, dok će se danas publici na Viluškom kulturnom ljetu predstaviti istim koncertom.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićka publika u decembru imaće priliku da odgleda četiri predstave koje su na repertoaru Nikšićkog pozorišta.
Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, održaće večeras akustični koncert u sali JU „Zahumlje“.
Rade Šerbedžija će ove godine na poziv svoje izdavačke kuće "Nova knjiga" biti gost Crne Gore kojom prilikom će otvoriti knjižaru Kosmos u bloku 9, 14. decembra u Podgorici nakon čega će biti organizovana promocija njegove poslednje knjiga "Poslije kiše", druženje sa medijima i čitaocima i potpisivanje. Prilikom ove posjete Crnoj Gori Rade Šerbedžija će imati i nekoliko koncerata.