Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Predstava “Kako misliš mene nema?!” otvara 15. Međunarodni festival glumca

predstava
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.11.2018. u 12:09

"Međunarodni festival glumca - Nikšić 2018", 15. po redu, koji će se održati u Nikšićkom pozorištu od 26. novembra do 2. decembra, otvoriće predstava zagrebačkog Exit teatra "Kako misliš mene nema ?!", autorski projekat Ivice Boban. U predstavi igraju Filip Juričić i Amar Bukvić.

Dramaturška saradnica i asistentkinja režije je Olja Lozica, kostime potpisuje Doris Kristić, a muzički saradnik je Nebojša Paunković.

“Kroz dva sata “nabrijane” farsične i iskrene, kalamburične i dramatične, istodobno smiješne i gorko-tužne igre, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo. Igrom visoke energetike, virtuoznosti i sposobnosti glumačke transformacije predstava ispituje osobne i društvene maske i kontramaske, lažne i istinske vrijednosti i granice životne i scenske realnosti i fikcije”, kazala je rediteljka Ivica Boban.

Glumci, kao i predstava u cjelini, dobitnici su više nagrada: 

Amar Bukvić – Nagrada hrvatskog glumišta 2007. za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina

Amar Bukvić i Filip Juričić – dobitnici ravnopravnih glumačkih nagrada Zlatni smijeh na 31. Danima satire, Zagreb 2007.

Amar Bukvić i Filip Juričić – nagrada za najbolje glumce 8. međunarodnog festivala komornog teatra Zlatni lav, Umag 2007.

Velika mostarska liska publike za najbolju predstavu u cjelini – festival Mostarska liska 2009.
Amar Bukvić i Filip Juričić – Velika mostarska liska za najboljeg glumca

Amar Bukvić i Filip Juričić – jednoglasna specijalna nagrada žirija za inventivnost i maštovitost u razradi likova i odličan primjer angažiranog teatra – Banja Luka 2009.

Sve predstave počinju u 20 časova, cijena ulaznice je 5 eura, a za kupljeni set ulaznica potrebno je izdvojiti 30 eura (poslednja predstava je gratis).

Informacije i rezervacije na telefone: 040/213 566 i 068/461 310.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.