Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Predstava “Tarzan” u subotu u Nikšićkom pozorištu

Nikšićko pozorište
 • Autor onogost.me
 • 22.02.2024. u 12:55
Predstava Gradskog pozorišta iz Podgorice ,,Tarzan – gospodar džungle“ (5+), koju su po motivima romana Edgara Rajsa Barouza, adaptirali i režirali Davor Dragojević i Tamara Vujošević-Mandić, biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta u subotu, 24. februara, sa početkom u 18 časova.

„Plemenitost, ljubav i priroda najvažniji su segment svakog živog bića pa i  okosnica ove predstave. Glumci uz lutke i pokret, kao najvažniji neverbalni element predstave, prenose na interesantan, pitak i snažan način priču o životu dječaka, momka iz džungle, Tarzana. U našoj priči životinje su pozitivci čiju empatiju stavljamo u prvi plan u nadi da će djeca vođena njihovim primjerom učiti da mogu biti slobodnija u iskazivanju svojih osjećanja ali i spremna čuti i zagrliti tuđa. Sa druge strane imamo čovjeka kao negativca što nažalost danas nije daleko od stvarnosti“, navela je u izjavi  Tamara Vujošević Mandić.

U predstavi igraju: Milo Perović , Jelena Simić, Marija Đurić / Jelena V. Đukić, Miloš Kašćelan, Lara Dragović, Pavle Ilić, Anđela Radović, Vukan Pejović, Smiljana Martinović, Sejfo Seferović, Itana Dragojević,  Anđela Marunović, Matija Memedović i Aleksa Balević.

Scenski pokret i koreografiju uradila je Tamara Vujošević-Mandić, scenografiju, kostime i idejno rješenje lutaka Kiril Vasilev, kompozitor je Veselin Frenki Bogićević, a dizajner svjetla Ivan Vuksanović, dizajner video-materijala je Goran Brnović , a asistent scenografa Enes Deari.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od pet eura. Radno vrijeme biletarnice je od 10 h do 20 h.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Nema slikara i nema pisca sa kojim Radovan Zogović nije polemisao, nema one pojave u društvu koju nije iskomentarisao, istakla je profesorica književnosti, Aleksandra Vuković Kuč na predavanju pod nazivom "Prkosi i polemike Radovana Zogovića" koje je održano sinoć u Nikšiću.