Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Predstava za djecu “Aladinova čarobna lampa” u Nikšićkom pozorištu

Duško Miljanić
  • Autor onogost.me
  • 28.02.2023. u 07:58
Predstava “Aladinova čarobna lampa“ (5+), u režiji Milana Karadžića, biće izvedena večeras u 19 h, u Nikšićkom pozorištu.

Riječ je o novoj predstavi sa Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta. Bajku iz čuvene persijske zbirke pripovjedaka ,,1001 noć’’ pozorištu je prilagodio Nikolas Stjuart Grej u verziji ,,Nove lampe za stare’’ a dramatizaciju za Gradsko pozorište napisao je Igor Bojović.

U predstavi igraju: Lazar Đurđević, Lara Dragović, Omar Bajramspahić, Miloš Pejović, Maja Šarenac, Emir Ćatović/Vukan Pejović, Stefan Vuković, Marija Đurić i Davor Dragojević.

Tekst je preveo Srboljub Stanković, scenografiju i dizajn svjetla za predstavu potpisuje Andreja Rondović, kostimografiju Lina Leković, muziku Leo Đokaj, a scenski pokret i koreografiju Slavka Nelević. Asistentkinja scenografkinje bila je Mima Đurović, koja potpisuje i vajarske radove, a fotografiju potpisuje Duško Miljanić.

„Maštovita i lijepa Šeherzada priča sultanu Šahrijaru čudesne pripovijesti, svake noći drugu priču. Hiljadu i jednu noć traje pripovjedanje. Iz tog mita stvorena je ogromna riznica persijskih bajki pod naslovima „1001 noć“ ili „ Arapske noći“  koje vijekovima predstavljaju obaveznu literaturu odrastanja djece na svim kontinentima. Bajke o Sindbadu moreplovcu, Alibabi i četrdeset razbojnika i Aladinu i duhu iz čarobne lampe pričaju se vjekovima, doživljavajući neminovne promjene, shodno vremenima koja određuju nove interpretacije….”, napisao je o predstavi reditelj Milan Karadžić.

Predstava je dio februarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2023.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od pet eura i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta.

Informacije i rezervacije na telefone: 067/932 646; 069/490 198.

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Četiri lica su procesuirana zbog krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom narkotika, te izvršeni pretresi na više lokacija u Nikšiću u okviru višemjesečne istrage pod kodnim nazivom "Drivers", saopšteno je iz Uprave policije.
    Animirana sinhronizovana verzija filma „Kuce u operi“ biće prikazana u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 12 časova, kao i u četvrtak, 25. aprila, u terminima od 10 i 12 sati.