Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Predstava za djecu ”Ledeno kraljevstvo” u Nikšićkom pozorištu

djeca
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 08.02.2016. u 07:31

Predstava za djecu „Ledeno kraljevstvo“ autorke Nataše Karadžić biće izvedena u ponedjeljak, 08. februara, u Nikšićkom pozorištu u 18 časova. Organizatori su JPU „Dragan Kovačević“ (vrtić „Ciciban“) i Nikšićko pozorište u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. 

Radnja predstave dešava se u zaleđenom kraljevstvu gdje žive četiri sestre različitih afiniteta. One govore o svojim avanturama na sjevernom polu i time upoznaju publiku sa životom u tim predjelima. Samo jedna od njih je na dobrom putu da ostatak života provede sa čovjekom iz snova. Dominantna uloga je Sniježnog čovjeka koji konstantno uspostavlja komunikaciju sa publikom kako bi se probudila dječija mašta i održala pažnja. Ljubav, zavist i pohlepa se prepliću, a akcenat se stavlja na unutrašnju ljepotu i ostavlja se publici da do kraja nagađa koja će osobina pobijediti.

Takođe, ova interaktivna predstava nudi poruku i odraslima napominjući da djeca imaju prava. U predstavi dominira priča o ljubavi pa njome i obilježavamo Dan zaljubljenih.
„Ideja za realizaciju ovog projekta nastala je iz potrebe da se djeca što više bave pozorištem, da zavole umjetnost koja je u krizi pred digitalnom revolucijom. Postoje stereotipi u našoj profesiji da djeca treba da pripremaju pjesme, igre, recitacije, a mi smo željeli da nešto drugačije pokažemo djeci i da oni budu naši gledaoci, da se mi predamo tom radu koji je upravo zbog njih organizovan“, kaže autorka Nataša Karadžić.

U predstavi igraju Ana Šakotić (Srebrna kraljica), Ivana Perović (Ledena kraljica), Nataša Karadžić (Zlatna kraljica), Tamara Mandić (Sniježna kraljica), Nevenka Perutić (Sniježni čovjek), Tanja Nikolić (princ), a ulaz je slobodan.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.