Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rade Šerbedžija u Nikšićkom pozorištu 16. decembra

Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 24.11.2022. u 11:13
Rade Šerbedžija će ove godine na poziv svoje izdavačke kuće "Nova knjiga" biti gost Crne Gore kojom prilikom će otvoriti knjižaru Kosmos u bloku 9, 14. decembra u Podgorici nakon čega će biti organizovana promocija njegove poslednje knjiga "Poslije kiše", druženje sa medijima i čitaocima i potpisivanje. Prilikom ove posjete Crnoj Gori Rade Šerbedžija će imati i nekoliko koncerata.

Legendarni glumac, pjesnik, reditelj i muzičar, Rade Šerbedžija, će 15. decembra u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici u organizaciji CNP-a, 16. decembra u Nikšićkom pozorištu u Nikšiću u organizaciji Nikšićkog pozorišta i 17. decembra u hotelu Avala u Budvi u organizaciji Turističke organizacije Budve, održati koncerte sa svojim bendom Zapadni kolodvor.

Na tradicionalnim prednovogodišnjim koncertima, podgoričkoj, nikšićkoj i budvanskoj publici, Rade Šerbedžija će predstaviti pjesme sa novog albuma, ali i neprolazne pjesme “Ne daj se Ines” , “Imam pjesmu za tebe”, “Meni se dušo od tebe ne rastaje”, “Barbara”, i druge iz svoje bogate muzičke karijere.

Album „Ne okreći se, sine“ sa 11 numera predstavlja stvaralaštvo velikana regionalne muzičke scene. Svirali su članovi prateće grupe Zapadni kolodvor , među autorima su i Husein Hus Hasanefendić (Parni valjak), koji je napisao hit “Eto pjesma”, Damir Urban autor teksta za pesmu „Govorila je tako tiho, tiho, tiho“, čuveni virtouz Miroslav Tadić svira na Arsenovoj pesmi „New York“, Ante Gelo u pesmi „Ostala si uvijek ista“, autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola. Na albumu se nalaze i saradnje sa Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pesmi „Od kako te ne volim“, i „Na nešto me sjeća taj grad“ koju je Rade Šerbedžija otpevao skupa s autorom pesme Darkom Rundekom. Svoj autorski pečat je ostavio na pjesmama “Šeherezada” i „Ne okreći se sine“ naslovna numera čije stihove upućuje sinu i mlađim generacijama, a inspiraciju za iste je pronašao u jednoj sceni proslavljenog Bauerovog filma iz 1956.

„Radujem se ponovnom susretu i druženju sa vjernom publikom i izvođenju pjesama sa novog albuma uživo. Na albumu sam okupio vrhunsku ekipu autora i saradnika, a dao sam i autorski potpis. Jako sam zadovoljan kako je album prošao u regionu. To su sve pjesme o ljubavi, prijateljstvu, posebnog senzibiliteta, jedna nježna i sjetna ploča”, rekao je svestrani umjetnik i pozvao publiku na lijepo druženje.

Koncerte pod nazivom „ETO PJESMA“ po nazivu prvog singla sa novog albuma, koja je u svega nekoliko sati objavljivanja naišla na brojne pozitivne kritike, možete uživo čuti u Crnoj Gori i uživati u nezaboravnoj večeri duboke emocije.

Izvor: CdM

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci