Raspisan konkurs za 25. Nikšićke književne susrete

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 19.11.2022. u 07:59
Povodom 25. Nikšićkih književnih susreta JU Narodna biblioteka “Njegoš” raspisala je konkurs za neobjavljeni tekst u kategoriji poezije.

Učesnici konkursa treba da do 18. decembra pošalju najviše jednu svoju neobjavljenu zbirku pjesama na adresu Narodne biblioteke ,,Njegoš”: Trg Šaka Petrovića br. 1, 81400 Nikšić, sa naznakom Konkurs za dodjelu nagrade Nikšićkih književnih susreta, ili na imejl [email protected]

“Konkurs je otvoren za autore koji stvaraju na crnogorskom, srpskom, bosanskom i hrvatskom jeziku u Crnoj Gori i u inostranstvu. Autori koji svoje radove dostavljaju u štampanoj formi, potrebno je da ih pošalju u zatvorenoj koverti pod šifrom, a u drugoj koverti da pošalju lične podatke: razrješenje šifre, ime i prezime, adresu i telefon. Prva koverta koja je pod šifrom će biti dostavljena žiriju, a druga sa ličnim podacima ostaje u dokumentaciji Biblioteke do odluke o pobjedniku”, stoji u konkursu.

Autori koji svoje radove dostavljaju u elektronskoj formi na imejl adresu potrebno je da pošalju dva dokumenta od kojih će prvi biti tekst poezije sa šifrom umjesto imena, a drugi razrješenje šifre sa ličnim podacima. Žiriju će biti proslijeđen prvi dokument.

Žiri će donijeti i obrazložiti odluku o umjetnički najuspjelijem djelu čiji će autor kao nagradu dobiti plaketu i objavljivanje knjige u okviru izdavačke djelatnosti Biblioteke.

Odluka o nagrađenom djelu biće saopštena na završnoj večeri Nikšićkih književnih susreta 25. decembra 2022. godine kada će predsjednik žirija uručiti plaketu autoru/ki.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sve vrste goriva u Crnoj Gori od ponoći su jeftinije jedan do devet centi, saopštilo je Ministarstvo kapitalnih investicija.
  Radnici Željezare su odlučili da sjutra idu za Podgoricu ispred zgrade Vlade i zatražiće prijem kod predsjednika Vlade, saopštio je predsjednik sindikata Ivan Vujović.