Razgovor o knjizi “Pet sa pet” Slobodana Ivanovića

Poster
 • Autor onogost.me
 • 29.10.2023. u 07:55
U organizaciji Književnog kluba „Poenta poetika“ – JU „Zahumlje“, večeras, u 20h, biće upriličen književni program - Razgovor o knjizi „Pet sa pet“, autora Slobodana Ivanovića.

Ovim programom Književni klub „Poenta poetika“ nastavlja praksu predstavljanja mladih, darovitih autora, predstavnika savremene književne scene, nikšićkoj publici, afirmišući ujedno poeziju, i uopšte književnost.

Moderator je Goran Radojičić, urednik u JU “Zahumlje”.

Kako navode u kratkoj biografiji Slobodan Ivanović rođen je 1988. u Nikšiću. Objavio je tri knjige pjesama: „Adresa sna“ (2010 – Pjesnička riječ na izvoru Pive, Plužine), „Osobine“ (2014 – Knjižuljak, Beograd) i „Pet sa pet“ (2023 – Kontrast, Beograd). Jedan je od organizatora čitanja poezije ARGH u Beogradu. Pjesme su mu prevođene na slovenački i ruski jezik.

“Pjesme su mu takođe prisutne u periodici i na brojnim internet portalima. Muzičar je i polu-kompozitor. Živi i radi u Beogradu, gdje prevodi s francuskog i engleskog jezika kao član UKPS”, navode u “Zahumlju”.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sutjeska je večeras u drugom kolu Prve crnogorske košarkaške lige pobijedila u gostima Dečić 91:79.
  Studentski teatar iz Podgorice izveo je predstavu "Restoran Desert flower" u velikoj sali nikšićkog "Zahumlja", u znak poštovanja prema ličnosti Gorana Bulajića, koji je nedavno iznenada preminuo.
  Predstava za djecu „Bajka o elektricitetu” (8+), koju je po tekstu Milene Bogavac adaptirao i režirao Milo Vučinić, biće izvedena u ponedjeljak, 11.decembra, u 12 časova na sceni Nikšićkog pozorišta.