Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Repriza predstave “Uloga moje porodice u (filmu o) svjetskoj revoluciji”

Nikšićko pozorište
  • Autor onogost.me
  • 06.05.2023. u 08:03
Prva repriza predstave “Uloga moje porodice u (filmu o) svjetskoj revoluciji”, za koju je po motivima romana Bore Ćosića, tekst napisao i istu režirao Aleksandar Lukač, biće upriličena večeras u 20 časova, na sceni Nikšićkog pozorišta.

Scenografiju za predstavu radila je Vesna Sušić, kostime Olivera Eraković, a muziku Sara Mićunović i Luka Jovanović.

U glumačkoj podjeli su: Milica Kekić, Stevan Vuković, Maja Stojanović, Gordana Mićunović, Jovan Krivokapić, Boban Čvorović, Anja Drljević, Nikola Vasiljević i Kristijan Blečić. Producentkinja je Milica Burić. Predstava je rađena u produkciji Nikšićkog pozorišta.

„Ova predstava se bavi nasušnom potrebnom malog čovjeka da ostavi neki trag o sebi za vječnost.  Naravno, teško da neko od nas barem djelićem svoga bića ne spada u tu kategoriju. Na tom putu nam se isprečavaju kako ogromne istorijske okolnosti, tako i naše, često, vrlo ograničene mogućnosti. U sprezi tih nepremostivih prepreka mi te tragove panično ostavljamo na, i u sebi, na drugima, a sada, sve više i na đubrištu socijalnih medija. Činjenica da ti tragovi nijesu baš kako smo ih zamislili, da su pomiješani i uprljani tragovima drugih, nas zapravo definiše kao ljudska bića. Tragična i komična u isto vrijeme”, napisao je reditelj povodom premijere predstave.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od pet eura.

 

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – anime “Porodica X špijuna šifra: Bijelo”, akcija “Kaskader” i drama “Rivali”.