Scena 213: Predstava “Dvije”

dvij
  • Autor onogost.me
  • 07.09.2015. u 06:09

Večeras će na sceni 213, sa početkom u 20h, biti izvedena predstava "Dvije", koju su po tekstu Tene Štivčić, režirale Gorana Marković i Radmila Božović.

Predstava se bavi problematikom života mladih ljudi sa ovih prostora koji su prenatrpani elementima svakodnevnog, savremenog života koji, naizgled, život čine ugodnim, a ne dozvoljavaju da prave, suštinske životne vrijednosti dođu do izražaja.
Anja i Lena su mlade Podgoričanke. Njihova životna sredina je glavni grad, nalik mnogim glavnim gradovima u Evropi. Samo je manji. Mnogo manji. A takav je i mentalitet njegovih stanovnika. Anjin i Lenin život nalikuje nečemu što srećemo u ženskim časopisima – sav je u boji i jako oslobođen. Samo, to je zapravo tek novostečena fasada. Ispod nje je haos post-ratnog društva, zbunjujuća mješavina tranzicije i potrošaštva u kojoj je gotovo nemoguće naći stabilnost, a emocionalni odnosi su zadnja stvar na koju se mogu osloniti.
 

Cijena ulaznice je 4 eura, dok je za učenike, studente, (uz priložen index), vlasnike IC kartica i osobe sa invaliditetom obezbijeđeno je 50 karata po cijeni od 2 eura.
Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta (bivša sala “18. septembar) Za sve informacije u vezi predstave, kao i za rezervacije ulaznica obratite se na telefon: (040) 213-566 i 068 241-701.

U predstavi igraju: Gorana Marković, Radmila Božoivć, Branimir Popović, Tijana Bjelica i Smiljana Martinović.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićka publika u decembru imaće priliku da odgleda četiri predstave koje su na repertoaru Nikšićkog pozorišta.
Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, održaće večeras akustični koncert u sali JU „Zahumlje“.
Rade Šerbedžija će ove godine na poziv svoje izdavačke kuće "Nova knjiga" biti gost Crne Gore kojom prilikom će otvoriti knjižaru Kosmos u bloku 9, 14. decembra u Podgorici nakon čega će biti organizovana promocija njegove poslednje knjiga "Poslije kiše", druženje sa medijima i čitaocima i potpisivanje. Prilikom ove posjete Crnoj Gori Rade Šerbedžija će imati i nekoliko koncerata.