Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Scena213: Promocija knjige Obrada Nenezića „Osmjeh za Mariju Mihailovič“

osmjeh
  • Autor onogost.me
  • 21.09.2015. u 07:29

Večeras će, na Sceni 213 , sa početkom u 20h, biti održana promocija knjige „Osmijeh za Mariju Mihailovič“ Obrada Nenezića, inspirisan likom i djelom narodnog heroja Ljuba Čupića.

O knjizi će govoriti novinar i publicista Vanja Kovačević i mr književnosti Goran Radojičić. Odlomke iz romana će čitati Miro Nikolić.
Ulaz je slobodan.
Obrad Nenezić je diplomirani dramaturg, Akademije umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Siniše Kovačevića. Student je treće godine doktorskih naučnih studija Teorije dramskih umetnosti, kulture i medija na FDU Beograd.
Scenarista je dugometražnih filmova: „Balkanska braća“ ( 2001, u režiji Božidara Bote Nikolića) i „AS PIK“ (2011, u režiji Draška Đurovića), koji je bio prvi crnogorski predstavnik za Oskara. Dramaturg je i saradnik na dijalogu u filmu „Lokalni vampir“ (2010, u režiji Branka Baletića).
Na konkursu Televizije Crne Gore nagrađen je za scenario za TV seriju „Šetači po Mjesecu“ (2000); scenarista je obrazovne serije „Pitam se“ (TVCG, 6.epizoda) i humorističke promotivne serije „Kontrolori“ (TVCG, 4. epizode).
Autor je više kratkih igranih filmova koji su sufinansirani na konkursima Ministarstva kulture Crne Gore i na drugim konkursima: „Sonja“, „Pajac“, „Moba“, „Polaznici“, „Do đavola“…
Autor je pozorišnih predstava: „Ždera iz kontejnera“ i “Meta”, koje su na repertoaru JU „Zahumlje“ i JU „Nikšićko pozorište“ i pisac pozorišnih predstava „JA, NIKOLA I“ (u režiji Draška Đurovića), „Nobelovci“ (u režiji Gorana Bulajića), koje su na repertoaru Nikšićkog pozorišta, i „Taštinarije“, koju je režirao Draško Đurović, a u produkciji „Barskog ljetopisa“. Scenarista je i režiser predstave „PERSONE NON GRATE“ čija je premijera bila 15. septembra 2015.godine. 
Napisao je zbirke poezije „Nesanica“ i „Pisma gospođici M“; roman „Ljetopisje zaboravljenog grada“; knjige „Poezija“ i „Drame“; tri istorijske drame za koju je dobio nagradu „Zaloga“. U štampi je knjiga „Duhovite drame“ („Neženje“ – finalista nagrade CNP i nagrade Branislav Nušić, „OFSAJD ZAMKA“ – finalista nagrade Branislav Nušić i „Nobelovci“ – koja je prevedena na engleski i slovenački jezik i predstavljala Crnu Goru na „Sterijinom pozorju“, kao i na sličnom festivalu „Preglej na glas“ u Ljubljani;) Iz štampe je nedavno izašla knjiga „Osmijeh za Mariju Mihailovič“.
Obrad Nenezić je savjetnik u Ministarstvu Crne Gore za književnost, izdavaštvo i prevodilaštvo; reditelj u Televiziji Nikšić (gdje je režirao na stotine emisija, kulturnih sportskih događaja, reportaža, dokumentarnih i kratkih igranih filmova).

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu dva nova filma - komedija “Dedpul i Vulverin” i animirana avantura “Pas i mačka”.
Nevladina organizacija Umjetničko-muzičko udruženje “Scena" raspisala je Javni poziv za učešće mladih iz Nikšića na onlajn muzičkoj audiciji.
U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – animirani „Nerazdvojni“, triler „Tornado 2“ i horor „Maxxxine“.