“Sirin” crnogorski kandidat za nagradu Oskar

Ministarstvo kulture i medija
 • Autor onogost.me
 • 12.09.2023. u 21:37
Dugometražni igrani film "Sirin" crnogorski je kandidat za 96. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke Oskar u kategoriji Međunarodna filmska nagrada u 2023. godini.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture i medija film je urađen prema scenariju Klaudije Botino i Senada Šahmanovića, u režiji Senada Šahmanovića, producentske kuće “Cut-Up” d.o.o. iz Podgorice.

“Odluku je jednoglasno donijela Selekciona komisija Ministarstva kulture i medija u sastavu: Sehad Čekić, producent – predsjednik i članovi: Relja Eraković, direktor fotografije, Gojko Berkuljan i Vuk Marković, reditelji, Vesna Vujošević Labović i Julija Milačić Petrović Njegoš, glumice i Biljana Vušović, producentkinja”, navodi se u saopštenju.

Film “Sirin” je bio jedini prijavljeni kandidat na javni konkurs Ministarstva kulture i medija koji je bio otvoren od 5. avgusta do 8. septembra ove godine.

“Odluka je donijeta jednoglasno, tajnim glasanjem, a na osnovu Specijalnih pravila Američke akademije i Pravila Ministarstva kulture i medija”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva kulture i medija.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 18 časova, biće izvedena predstava za djecu "Biberče", koju je po scenariju Ljubiše Đokića, režirao Dragan Knežević.