Šobić dobio Trinaestojulsku nagradu

inicijativa
  • Autor onogost.me
  • 07.07.2016. u 11:54

Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade odlučio je da nagradu za životno djelo dodijeli Veljku Bulajiću, dok su Trinaestojulsku nagradu za 2016. dobili prof.dr Igor Đurović, Milorad Popović i Miladin Šobić.

Više od 10.000 građana podržalo je kandidaturu Šobića za Trinaestojulsku nagradu. Sve je krenulo kao ideja grupe poštovalaca Miladina Šobića koji su pokrenuli inicijativu “Od druga do druga” i time svakako doprinijeli da jedan od najvećih kantautora sa ovih prostora dobije najveće državno priznanje.

Žiri za dodjelu nagrada čine predsjednik žirija, Gojko Kastratović, i članovi Žirija, prof. emeritus Ilija Vujošević, prof. dr Igor Lakić, mr Miomir Vojinović i prim. dr sci. med. Asim Dizdarević.

Inicijativa da se Miladinu Šobiću uruči ovo priznanje potekla je prije dvije nedjelje i za kratko vrijeme ujedinila Crnu Goru, a poruke podrške stizale su iz svih krajeva regiona.

U okviru kampanje ”Od druga do druga”, koja je obišla sve gradove, ljudi su se spontano organizovali i prikupljali potpise u lokalima, na trgovima, ulicama…

Inicijativa je zvanično predata u Ministarstvu kulture na Cetinju 30. juna.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Monodrama Naši dani, nastala dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa (Naši dani, Himna) i najznačajnijih pripovjedaka srpskog satiričara Radoja Domanovića biće održana u Nikšićkom pozorištu, u srijedu, 8. februara u 20 časova, a u organizaciji JU Zahumlje.