Tivat: Veliki uspjeh učenika Muzičke škole “Dara Čokorilo”

zoja_koprivica
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.05.2018. u 06:01

Drugo Međunarodno pijanističko takmičenje u Tivtu, koje se održavalo od 15. do 18. maja, okupilo je brojne mlade pijaniste iz Crne Gore, regiona, ali i drugih zemalja svijeta. 

Iz Muzičke škole „Dara Čokorilo“ učestvovalo je 12 učenika u različitim uzrastnim kategorijama, od najmlađih osnovaca koji tek drugu godinu sviraju klavir pa do maturanata.

Đorđa Glomazić za sjajno izvođenje takmičarskog programa dobila je prvu nagradu, a Emilija Pejaković drugu. Obje učenice su iz klase prof. Gordane Milatović, a za pijanističko takmičenje i Đorđu i Emiliju pripremala je prof. Milena Kovač.

Iz klase prof. Marijetke Nikčević učestvovalo je šest učenika koji su ostvarili zavidne rezultate.

„Zoja Koprivica dobila je prvu nagradu, Helena Vojvodić i Sara Ivanović drugu, Vladana Šuković treću, a Andrea Banićević i Anastasija Čalak pohvalu. Vladana Ranitović, iz klase prof. Gordane Milatović,  dobitnica je druge nagrade. Za ovo takmičenje pripremala je prof. Marijetka Nikčević“, kazali su iz Muzičke škole.

Jovana Milović i Maša Cupara, koje su u klasi prof. Veselinke Šubarić, dobile su treću nagradu, dok je Miloš Burić, iz klase prof. Milice Joković, dobio drugu nagradu.

„Vizija takmičenja je da unaprijedi crnogorsku pijanističku pedagogiju, stvarajući i unapređujući i obrazovni sistem u kojem je potrebno promovisati nove mlade muzičare. Realizovanju zamišljenog i dostizanju  željenih ciljeva značajan doprinos daju učenici i profesori naše Škole“, istakli su iz te ustanove.

Takmičare su ocjenjivali eminentni pijanisti i profesori: Vladimir Babin (Hrvatska), Vladimir Mlinarić (Slovenija), Dejan Sinadinović (Srbija), Jurij Kot (Ukrajina), Bojan Martinović Crna Gora), Olga Borzenko (Ukrajina – Srbija), Marija Grazio (Hrvatska), Melita Benčić (Srbija) i Nataša Popović (Crna Gora), što, kako dodaju iz škole, daje posebnu vrijednost osvojenim nagradama.

„Mladim pijanistima i njihovim mentorima komentari i savjeti članova žirija su veoma dragocjeni kao potvrda za ostvarena dostignuća, ali i kao putokaz za dalji rad“, zaključili su oni.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević otvorio je Drugi jesenji sajam knjiga „Anderva book“, koji se, uz podršku Opštine Nikšić, Ministarstva kulture i JU Narodna biblioteka „Njegoš“, održava u sali JU Nikšićko pozorište.