U Nikšiću VI Festival mladih recitatora Crne Gore

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 30.11.2022. u 14:11
Ovogodišnji Festival mladih recitatora Crne Gore biće organizovan u Nikšiću, u sali JU „Zahumlje“, od 30. novembra do 2. decembra. Ovu kulturno-umjetničku manifestacija već šest godina organizuje izdavačka kuća „Obodsko slovo“ iz Podgorice u saradnji sa školama, udruženjima, književnicima, glumcima i pozorištima u Crnoj Gori.

U okviru takmičarskog programa predstaviće se najbolji mladi recitatori iz 61. osnovne i 27 srednjih škola, a nastupiće njih 330.

„Značaj Festivala je afirmacija perspektivnih talenata kroz njihovo predstavljanje široj javnosti, što daje pozitivan doprinos u usmjeravanju i ohrabrivanju osnovaca i srednjoškolaca za profesionalni rad u kulturi. Ovim se postižu preduslovi za bogatu kulturnu produkciju, naročito u oblasti scenskog nastupa i književnosti“, saopštili su organizatori.

O najuspješnijim takmičarima u kategorijama, od prvog do petog razreda, od šestog do devetog i srednjoškolci, odlučivaće žiri sastavljen od istaknutih prosvjetnih i kulturnih radnika.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade (UCPDM) poziva zainteresovane autore da dostave svoje knjige i prijave se na konkurs za nagradu za najbolju knjigu objavljenu u 2022. godini.
  Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i direktorka Fondacije „Muzej Žitomislić“ Irina Kolak Mandić potpisali su memorandum o saradnji u oblasti kulture.