Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U subotu na Bedemu izložba umjetničkih djela

izlozba
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 22.09.2016. u 12:33

Umjetnički program sedmog izdanja Bedem festa, u subotu 24. septembra, zatvara ovogodišnji ciklus festivala na samoj nikšićkoj tvrđavi, gdje će biti postavljena izložba umjetničkih djela učesnika likovne kolonije, koja se održavala tokom festivala. 

Deset umjetnika iz Nikšića (Boško Raičević, Vesna Šušić, Iva Stanišić, Zoran Mićanović, Lidija Nikćević, Rade Pižurica, Tijana Mrvoševiž, Vladislav Patrić, Milena Krivokapić, David Delibašić), uključujući i nekoliko djece, predstaviće svoje lične impresije sa bedema, ovatvorene na platnima ili na drugim materijalima, sa likovne kolonije, čija je tema bila „Pogled s bedema“, a koju je kao koordinatorka predvodila umjetnica Marija Vemić.

 Program na tvrđavi počinje u 19 časova, a izložbu će otvoriti istaknuti istoričar umjetnosti, dr Aleksandar Čilikov, dok će muzičkim programom cio događaj upotpuniti Šule Jovović trio.

 U dogovoru sa učesnicima kolonije, slike će biti poklonjene partnerima koji su proteklih godina bili podrška i uzdanica Bedem Festu, sa kojima se, na obostrano zadovoljstvo, unapređuje dalja saradnja. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu dva nova filma - komedija “Dedpul i Vulverin” i animirana avantura “Pas i mačka”.
Nevladina organizacija Umjetničko-muzičko udruženje “Scena" raspisala je Javni poziv za učešće mladih iz Nikšića na onlajn muzičkoj audiciji.
U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – animirani „Nerazdvojni“, triler „Tornado 2“ i horor „Maxxxine“.