VIDEO: Pogledajte pobjednički film takmičenja „Krik“

1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 26.11.2018. u 07:18

Na ovogodišnjem takmičenju u amaterskom filmskom ostvarenju za mlade “Krik” pobijedio je učenik četvrtog razreda Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Petar Džaković sa filmom „Pokušaj“.

Za svoj video Petar je nagrađen sa 200 eura, a s obzirom da je tema ovogodišnjeg filma bila građanski aktivizam mladih, u njegovom videu učestvovali su drugari iz škole kao i iz Gimnazije „Stojan Cerović“.

Drugo mjesto zauzeo je film “Dokaz upotrebljivosti” Lazara Đukovića, dok je trećeplasirani  “Omladinski klub Connect” – Radovana Vojinovića.

“Izlaz” Vuka Pekovića osvojio je četvrto mjesto, a peti je bio “Udomljavanje pasa” Božidara Đukanovića.

Žiri su činili Gordana Mićunović – glumica, Dalibor Peković – CHODEX studio i Miloš Zvicer – fotograf.

Takmičenje je drugu godinu zaredom organizovala NVO ODA (Omladinski društveni angažman) uz podršku Agencije za lokalnu demokratiju.  

Pravo učešća su imali svi mladi iz Crne Gore u dobi između 16 – 30 godina, a njihov zadatak je bio da na pomenutu temu snime film u trajanju do tri do pet minuta.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ove godine na otvaranju Nikšić Guitar festivala, 6. oktobra, premijerno će nastupiti Dubrovački simfonijski orkestar. Pod dirigentskom palicom Ivana Huta, gudači dubrovačkog orkestra nastupiće u Nikšićkom pozorištu, sa početkom u 20h. Ulaz na koncert je slobodan.
Nikšićka publika u oktobru imaće priliku da odgleda tri predstave koje su na repertoaru Nikšićkog pozorišta.