Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

”Vitovi dani”: Dodjela nagrada za najbolje radove na konkursu

mural-vito-nikolic-e1451221592669_konacno
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 09.05.2016. u 09:24

Danas u 13 časova u Muzičkoj školi ''Dara Čokorilo'' u okviru manifestacije ''Dani Vitomira Vita Nikolića'', biće održano svečano uručivanje nagrada autorima najboljih radova na teme ''Pismo mojoj učiteljici'' i ''Mojim vršnjacima''.

Na konkursu su mogli da učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Crne Gore.

Pristiglo je ukupno 138 radova iz 17 osnovnih i osam srednjih škola.

U Muzičkoj školi biće prikazana i izložba rukotvorina, koje su radile osobe sa invaliditetom u okviru Radionice ”Bajun tajni”.

Izložba nosi naziv ”U sjećanje na Vita – Vitu u čast”, a organizuje je Udruženje paraplegičara Nikšić.

U okviru današnje manifestacije nastupiće i Hor Muzičke škole ”Dara Čokorilo”.

Kulturna manifestacija posvećena Vitomiru Nikoliću počela je 27. aprila, na dan rođendana pjesnika, prikazivanjem dugometražnog dokumentarnog filma o njegovom životu pod nazivom ”U trag zaboravu”. Film je režirala Maja Janjušević.

Publika u Nikšiću i Podgorici u proteklim danima imala je priliku da vidi niz događaja, čiji je cilj bio da podsjete na velikana poezije, čije stihove čitaju različite generacije.

Organizatori cjelokupne manifestacije su Fondacija ”Stanislav Ćano Koprivica” i NVO CEHRA – Alijansa za kulturu, ekologiju i ljudska prava.

Ovogodišnji ”Dani Vitomira Vita Nikolića” završavaju se sjutra poetskom večeri, koja će se održati u 19 časova u prostorijama Bolnice za plućne bolesti ”Dr Jovan Bulajić”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.