“Vitovi dani”: Nagrađeni najbolji radovi učenika osnovnih i srednjih škola

13149867_911675818945320_1049087456_n
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 09.05.2016. u 14:15

U okviru manifestacije „Dani Vita Nikolića“ danas su u Muzičkoj školi ''Dara Čokorilo'' svečano uručene nagrade autorima najboljih radova na teme ''Pismo mojoj učiteljici'' i ''Mojim vršnjacima''. 

Nagrade na literarnom konkursu za učenike osnovnih škola iz Crne Gore na temu „Pismo mojoj učiteljici“ dodjeljene su nikšićkim osnovcima, Mileni Bogetić iz OŠ „Ratko Žarić“, Vanji Petranić – OŠ „Milija Nikčević“, Sari Vulanović – OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ i Katarini Golović iz OŠ „Mileva Lajović Lalatović“.

Nagrađeni su i osnovci iz drugih gradova Crne Gore i to iz Podgorice Olgica Rašović – OŠ „Oktoih“, Kristina Mrkić – OŠ „Vuk Karadžić”, iz Kotora su nagrađeni Slavko Ivanović-  OŠ „Njegoš“  i Iva Moškov, takođe iz OŠ „Njegoš“, a Sari Vukmarković  i Staši Lekić  osnovcima iz OŠ „Anto Đedović“ iz Bara .

Najbolji srednjoškolci na konkursu za učenike srednjh škola iz Crne Gore na temu „Mojim vršnjacima“ su Amina Kuč i Dženan Kajević  iz JU Gimnazija „30 septembar“,  Rožaje, Milica Maslovarić – JU Gimnazija „Panto Mališić“, Berane, Svetlana Jovanović – JU Srednja elektro ekonomska škola, Bijelo Polje i Marija Vušanović – JU Gimnazija „Slobodan Škerović“ iz Podgorice.

Među nagrađenima na ovu temu su u nikšićki srednjoškolci Dimitrije Vlahović i Sonja Milatović iz JU Gimnazija „Stojan Cerović”, učenici Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole,  Jelena Karadžić i Nikoleta Petković, kao i Sara Raičević, učenica Prve srednje stručne škole Nikšić.

Da je pisanje pjesana danas hrabrost istakao je ovom prilikom član žirija, Dušan Govedarica.

 „Svaka vam čast na hrabrosti i hvala vam što ste se tako odazvali na konkurs, mi smo se uplašili kada smo vidjeli koliko je radova stiglo“, šaljivo je prokomentarisao Govedarica i čestitao i onima koji nijesu dobili nagrade.

Direktorica NVO „Ćano Koprivica“, Jelena Žižić,  uručila je posebno priznanje Ranki Škuletić, predsjednici Udruženje paraplegičara Nikšić , za učešće u ovoj manifestaciji sa izložbom rukotvorina radionice ”Bajun tajni”, a izložba nosi naziv ”U sjećanje na Vita – Vitu u čast”.

Škuletić je, ispred Udruženja paraplegićara Nikšić, pozdravila poštovaoce lika i djela Vita Nikolića.

„Zadovoljstvo mi je što su osobe sa invaliditetom dale svoj skromni doprinos svojom kreativnošću i svojim radovima. Organizatoru se posebno zahvaljujem i stavljam akcenat na to što su nam pokazali da poštuju različitost. Nadamo se uspješnoj budućoj saradnji“, istakla je ona.

Na današnjoj svečanosti nastupio je Hor Muzičke škole ”Dara Čokorilo”, a uručene su i zahvalnice osnovnim i srednjim školama, učesnicima na ovom konkursu.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićka publika u decembru imaće priliku da odgleda četiri predstave koje su na repertoaru Nikšićkog pozorišta.
Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, održaće večeras akustični koncert u sali JU „Zahumlje“.
Rade Šerbedžija će ove godine na poziv svoje izdavačke kuće "Nova knjiga" biti gost Crne Gore kojom prilikom će otvoriti knjižaru Kosmos u bloku 9, 14. decembra u Podgorici nakon čega će biti organizovana promocija njegove poslednje knjiga "Poslije kiše", druženje sa medijima i čitaocima i potpisivanje. Prilikom ove posjete Crnoj Gori Rade Šerbedžija će imati i nekoliko koncerata.