Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

XXI Nikšićki književni susreti: Bogat i sadržajan program, gosti pisci iz Crne Gore i regiona

sveto
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 08.12.2018. u 08:14

Povodom najave XXI Nikšićkih književnih susreta, koji će se održati od 10. do 12. decembra, juče je u Gradskoj kući održan pres na kojem je predstavljen sadržaj ove manifestacije,  koju će kako su kazali organizatori, činiti dječiji i program za odrasle.

Rukovodilac Sektora za kulturu u Opštini Nikšić, Svetozar Bajović govorio je nešto o samoj manifestaciji, istakavši da je i ove godine napravljen dobar posao i da su pripremili bogat i sadržajan program, a gosti će biti nagrađeni pisci iz Crne Gore i regiona.

“Čast mi je što mogu da najavim Dejana Atanackovića, laureata prestižne NIN-ove nagrade za 2017. godinu, koju je zavrijedio sjajnim romanom “Luzitanija”. Sa crnogorske književne scene stiže nam Andrej Nikolaidis, književnik i kolumnista kojeg ne treba posebno predstavljati. Dobitnike je crnogorske nagrade Miroslavljevo jevanđelje za roman “Odlaganje. Parezija” i regionalne nagrade “Meša Selimović” za 2017. godine za roman “Mađarska rečenica”, istakao je Bajović.

Direktorica Javne ustanove Narodna biblioteka “Njegoš”, Renata Bulajić govorila je o program za najmlađe, i tom prilikom kazala da će biti organizovano druženje osnovaca sa pjesnicima.

“Dječiji program u okviru ove manifestacije počinje u ponedjeljak, u 10 sati u gradskom pozorištu, a nosiće naziv „Baš je dobro dobar biti“ u znak sjećanja na Dragana Radulovića”, istakla je ona.

Pjesnik Dušan Govedarica govorio je ovom prilikom o Nikšićkim književnim susretima

Nosilac i organizator manifestacije koja je dio programa Nikšićke kulturne scene 2018 je JU Narodna biblioteka „Njegoš“ uz podršku Opštine  Nikšić i Ministarstva kulture.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – anime “Porodica X špijuna šifra: Bijelo”, akcija “Kaskader” i drama “Rivali”.
Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.