„Zahumlje“ gostovalo na Lučindanskim susretima

naslovna_susreti
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 30.10.2018. u 09:05

Opština Nikšić bila je gost ovogodišnjih jubilarnih 20. Lučindanskih susreta u Zagrebu, koje organizuje udruženje Crnogoraca u Hrvatskoj „Montenegro“.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa učestvovali su hor „Zahumlja“, narodni orkestar „Zahumlja“ i vokalne solistkinje Slavica Vuković Ognjenović, Nada Raičević, Bojana Marković i Tijana Blečić.

„Pjesmama iz Crne Gore „Zahumlje“ je podsjetilo naše iseljenike na tradiciju, kulturu i bogat umjetnički život države Crne Gore, prostora sa kojeg potiču zagrebački Crnogorci. Pred više od 800 ljudi, hor „Zahumlja“ je priredio koncert za pamćenje, jedan od najboljih koncerata u cjelokupnom radu hora od njegovog osnivanja. Pod dirigentskom palicom prof. Martinovića ovaj hor je zavrijedio pažnju hrvatske javnosti i učinio naše iseljenike ponosnima na svoje korijene, kulturu i tradiciju“, kazali su iz nikšićke ustanove.

Tokom samih svečanosti, kako dodaju, uspostavljeni su kontakti sa udruženjima Crnogoraca iz ostalih gradova Hrvatske, kao i sa Crnogorcima iz Slovenije, što otvara mogućnost za saradnju u narednom periodu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 stižu tri nova filma – drama “Zločini budućnosti”, avantura “Dungeons & dragons: Odanost među lopovima” i animacija “Super Mario braća film”.