Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zahumlje: Izložba slika “Svi naši portali”

onogošt.me
  • Autor onogost.me
  • 20.12.2022. u 10:43
Izložba slika "Svi naši portali", autorke Ankice Bjelice, biće otvorena večeras u 19 časova, u sali "Zahumlja".

O stvaralačkom opusu umjetnice će govoriti, istoričarka umjetnosti Kristina Radović i akademska slikarka mr Milena Krivokapić, koja će ujedno i otvoriti izložbu.

Ankica Bjelica rođena je u Slavoniji u Novoj Gradiški. Osnovnu školu završila je u Rešetarima. Gimnaziju u Novoj Gradiški, a studije istorije umjetnosti u Beogradu. Tamo je upozala svog životnog partnera i postala građanka  Nikšića 1972. godine. Svoj aktivni radni vijek provela je kao profesor likovne umjetnosti u srednjim školama u Nikšiću. Sklonost prema kreativnom stvaranju posjeduje od djetinjstva, a kako kaže prve izložbe su počele kad su joj djeca porasla, a ona imala više slobodnog vremena. Prva samostalna izložba održana je 1990. godine u Nikšiću. Od tada broji oko jedanaest samostalnih i više grupnih izložbi. Izlagala je u Novoj Gradiški, Zagrebu, dva puta u Beču, Dubrovniku, Herceg Novom i više puta u Nikšiću.

Slikarski opus Ankice Bjelice podrazumijeva upotrebu više slikarskih tehnika, a bavi se i digitalnom fotografijom već desetak godina.

Izložbu organizuju JU “Zahumlje” Nikšić i Ekološki pokret “Ozon” Nikšić, a u okviru decembarskog repertoara Nikšićke kulturne scene.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci