Zahumlje: Izložba slika “Svi naši portali”

onogošt.me
 • Autor onogost.me
 • 20.12.2022. u 10:43
Izložba slika "Svi naši portali", autorke Ankice Bjelice, biće otvorena večeras u 19 časova, u sali "Zahumlja".

O stvaralačkom opusu umjetnice će govoriti, istoričarka umjetnosti Kristina Radović i akademska slikarka mr Milena Krivokapić, koja će ujedno i otvoriti izložbu.

Ankica Bjelica rođena je u Slavoniji u Novoj Gradiški. Osnovnu školu završila je u Rešetarima. Gimnaziju u Novoj Gradiški, a studije istorije umjetnosti u Beogradu. Tamo je upozala svog životnog partnera i postala građanka  Nikšića 1972. godine. Svoj aktivni radni vijek provela je kao profesor likovne umjetnosti u srednjim školama u Nikšiću. Sklonost prema kreativnom stvaranju posjeduje od djetinjstva, a kako kaže prve izložbe su počele kad su joj djeca porasla, a ona imala više slobodnog vremena. Prva samostalna izložba održana je 1990. godine u Nikšiću. Od tada broji oko jedanaest samostalnih i više grupnih izložbi. Izlagala je u Novoj Gradiški, Zagrebu, dva puta u Beču, Dubrovniku, Herceg Novom i više puta u Nikšiću.

Slikarski opus Ankice Bjelice podrazumijeva upotrebu više slikarskih tehnika, a bavi se i digitalnom fotografijom već desetak godina.

Izložbu organizuju JU “Zahumlje” Nikšić i Ekološki pokret “Ozon” Nikšić, a u okviru decembarskog repertoara Nikšićke kulturne scene.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Predstavnik bivših radnika nikšićke Željezare Ivan Vujović saopštio je za TVCG da je sa Elektroprivredom (EPCG) dogovoreno da će u novoj kompaniji biti zaposleno 197 radnika, koji će prvih mjesec dana raditi po ugovoru o djelu. Nakon toga novoosnovana firma EPCG-Željezara Nikšić raspisaće konkurs za zapošljavanje.
  Monodrama Naši dani, nastala dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa (Naši dani, Himna) i najznačajnijih pripovjedaka srpskog satiričara Radoja Domanovića biće održana u Nikšićkom pozorištu večeras u 20 časova, a u organizaciji JU Zahumlje.