Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zahumlje: Promocija zbirke pjesama „Doba“

44775265_1075979812576446_6148194952070299648_n_0
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.03.2019. u 07:09

U sali JU „Zahumlje“ večeras u 19h održaće se promocija zbirke pjesama „Doba“ autora Đorđa Šćepovića.

Razgovor sa autorom Šćepovićem vodiće Goran Radojičić, književni kritičar i predsjednik Književnog kluba “Poenta poetika”.

”Šćepovićeva zbirka “Doba” čitaoca suočava s istinama egzistencije, osporavajući normativne, kanonizirane vrijednosti i posmatrajući ih s njihova naličja. Zato ova knjiga u svojoj poetičkoj osnovi ima namjeru da dehijerarhizira identitarnu strukturu i kulturološku moć na koju se književnost oslanja. A to omogućuje da se u pjesmi ukrštaju realno i imaginarno, povijesno i simboličko, da bi se sve uzdiglo u vanrednu poetsku fikciju u kojoj se uspostavlja sistem koji se rasprostire duž vremenske ose da bi se prebacio u mitsko, iskonsko i metafizičko. Ukratko kazano, Šćepović u svojoj zbirci “Doba” od prve do posljednje pjesme čitaoca odvodi u mitsku dubinu egzistencije da bi ga upozorio kako su mjere istorije tek zablude vremena”, recenzija je Emine Selimović.

Organizator događaja je Književni klub „Poenta poetika“ – JU „Zahumlje“, a u okviru martovskog repertoara Nikšićke kultuirne scene 2019.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci