Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zahumlje: Tribina “Agora”

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 06.02.2024. u 08:12
U okviru Tribine "Agora", u sali "Zahumlja", biće upriličen razgovor na temu: "Pitanje ukusa u vrijeme masovne kulture".

Tribina će početi u 19 časova, a urednica Anđela Peković vodiće razgovor sa filozofom prof. dr Savom Lauševićem i teologom i modnom kreatorkom Hristinom Plamenac.

"Pitanje ukusa je nekad bilo pitanje obrazovanja, etičkih i estetičkih kriterijuma, subjektivno i društveno čulo – a šta se promijenilo nastankom masovne kulture i kakav značaj danas ovo pitanje ima biće predmet interesovanja naših sagovornika. Oni će sa filosofskog, sociološkog, teološkog aspekta i aspekta kreativne industrije kakva je moda pokušati da objasne ko danas utiče na formiranje ukusa, šta znači imati ukus, kako je savremena strategija ukusa dovela do stvaranja kič-čovjeka i šund-literature itd", navodi se u najavi programa.

Tribinu "Agora" organizuje JU "Zahumlje" Nikšić, a u okviru februarskog repertoara Nikšićke kulturne scene.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Nacionalna turistička organizacija (NTO) raspisala je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dobijanje novčane podrške za unapređenje organizovanih avionskih dolazaka putem zajedničke marketing kampanje sa turoperatorima za ovu i narednu godinu u okviru koga je opredijeljeno 510 hiljada eura. Od ukupne sume 200 hiljada je za ovu, a 310 hiljada za narednu godinu.