Abazović: Mislim da je izostala prava reakcija tužilaštva u Šavniku

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 05.12.2022. u 15:15
Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da Vlada može da uvede prinudnu upravu u nekoj opštini ako parlament ne funkcioniše pola godine. Komentarišući dešavanja u Šavniku Abazović je rekao da misli da je izostala prava reakcija tužilaštva jer “mi ne možemo da zabranjmo ljudima da se izjašnjavaju”.

“Stigao je pisani apel od Opštinske izborne komisije OIK Šavnik da traže mogućnosti da Vlada nešto preduzme jer se izbori odlažu u nedogled. Mislim da je izostala prava reakcija tužilaštva jer mi ne možemo da zabranimo ljudima da se izjašnjavaju. Razumijrm da dolaze ljudi iz drugih gradova da glasaju ali kada zaključite birački spsiak ne možete ljude da iz njega brisete. Čak i da krenemo da mijenjamo zakon to bi važilo za naredne izbore, a ne za ove”, istako je on.

Prema njegovim riječima, ako neko misli da će ih ovakvim pritiskom natjerati da rade nešto nezakonito to se neće desiti. Kad bi izbori bili u jednom danu u svim opstinama ne bi bilo izbornog turizma.

“Može da se uvede prinudna uprava ako parlament ne funkcioniše pola godine. Za Podgoricu, pitanje gradonečelnika bilo je suprotno zakonu. Vlada se nekako mora postaviti u odnosu na Podgoricu i Šavnik. Građani Podgorice rekli su svoje, svidjelo se to nama ili ne. Rezultati u Podgorici su neosporni. Nisam ni od Ivana Vukovića čuo da problematizuje raspodjelu mandata. Da dozvolimo da neko u beskraj koristi vakum jer ne želi da izabere sudije Ustavnog suda i da se volja građana ne manifestuje na stavrni život, to nije korektno. Ako bude inicijative prema Vladi, a u skladu sa zakonom moraćemo da reagujemo. Ali mi to ne želimo. Želimo da se konstituiše nova vlast kako su građani odlučili”, istakao je Abazović.

Izvor: CdM

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Predsjednik Pokreta Evropa sad, Milojko Spajić, kazao je da misli da ispunjava sve uslove za predsjedničku kandidaturu, te da bi volio da neko dokaže suprotno. U emisiji "Argumenti", na Televiziji Crne Gore (TVCG), pokazao je uvjerenje o prebivalištu u Podgorici od 2021. godine i poručio da nema ništa protiv da MUP provjeri sve navode. Na pitanje o koalicionom sporazumu sa Demokratama, Spajić je ocijenio da nema potrebe da se ulazi u predizbornu koaliciju, ali da očekuje podršku Alekse Bečića i Dritana Abazovića.
  Jedan od lidera Demokratsog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić biće kandidat na predsjedničkim izborima.