Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Abazović pozvao na smirivanje tenzija, pozdravio smjenu čelnika CB Nikšić

154603195_163547018792597_15613250374407325_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 27.02.2021. u 10:47

Moj apel svima je da budemo mnogo odgovorniji, da ove dvije nedjelje provedemo u miru. Građani slobodno da glasaju za onoga za koga misle da će najbolje odgovoriti njihovim potrebama i u to ime navijamo da sve protekne u najboljem redu, poručio je danas sa nikšićkog Trga slobode potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović.

On je danas posjetio Nikšić povodom sinoćnjih dešavanja, u kojima je, navodno, napadnut aktivista koalicije „Za budućnost Nikšića“ Luka Trebješanin. U ime Vlade pozvao je na smirivanje tenzija i istakao da je nekoliko ministara planiralo da posjeti napadnutog aktivistu, ali nakon što je Trebješanin napustio bolnicu, ministri su odlučili da ne dolaze.

Abazović je istakao da je odluka v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina da smijeni načelnike nikšićke policije „profesionalan odnos prema poslu“.

„Ukoliko  ne može u određenom periodu da se odgovori zahtjevima iz subjektivnih ili objektivnih razloga, ja u taj dio ne ulazim. Mislim da je ovo mjera koju podržavam, aktvnosti nove policije i novog direktora apsolutno su u skladu sa onim što treba da bude politika bezbjednosti Vlade Crne Gore“, rekao je Abazović.

On je kazao da se nada smanjenu tenzija, a ako bude bilo potrebe za preduzimanjem još nekih aktivnosti, dodaje, Uprava policije i Agencija za nacionalnu bezbjednost su spremne.

„Mi ćemo koordinirati nekoliko stvari koje imaju za cilj da se uspostavi kontrola nad bezbjednosnom situacijom. Zaita ne bih volio da nekim neodgovornim izjavama dolivamo ulje na vatru. Nije nikakva vanredna situacija. Još jednom bih apelovao na sve što je u našoj moći da učinimo da ove dvije sedmice proteknu u krajnje demokratskoj atmosferi. To zaslužuju građani Nikšića, a Vlada upućuje maksimalnu podršku i osuđuje svaki vid nasilja nezavisno prema kome se dešava. Apelujemo da se otkriju nalogodavci tih akcija i na građane da u mirnoj i dostojanstvenoj atmosferi provedu dvije sedmice“, poručio je Abazović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura
Premijer Milojko Spajić odgovaraće na pitanja poslanika na posebnim sjednicama Skupštine posvećenim premijerskom satu 19. i 26. jula.