Abazović: Spremne uvećane plate za 13.893 prosvjetara, službenicima MUP-a i UP-a povećanja u narednih dan-dva

1615813716-dritan-abazovic-i_747x498
gov.me
 • Autor onogost.me
 • 02.02.2023. u 08:01
Premijer Dritan Abazović kazao je da su spremne uvećane zarade za 13.893 službenika Ministarstva prosvjete.

Podsjetio je da je 4.397 službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije već primilo, ili da će u narednih dan-dva primiti uvećane zarade.

Kako kaže, tu nije kraj.

“Čim se potpiše Granski kolektivni ugovor, i ostali dio javne administracije primiće znatno uvećane zarade”, poručio je Abazović u video obraćanju.

Dodao je i da nisu zaboravili penzionere.

“Ne da treba podsjetiti da smo 20. decembra isplatili takozvanu trinaestu penziju, nego za njih od 20. februara slijede uvećanja, a i sto tako mogu da računaju na dodatke u toku ovog proljeća”, dodao je Abazović.

On je poručio građanima da Vlada misli na građane i da se trudi da svima koji rade uporno u interesu Crne Gore pomogne na sve načine.

“Vlada će to nastaviti da radi u kontinuitetu i vjerujem da zajedno možemo da se radujemo budućim rezultatima”, naglasio je Abazović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  DEMOS će podržati kandidata Pokreta "Evropa sad" Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora, saopšteno je iz te partije.
  Izborni dan je protekao u mirnoj atmosferi, a karakter i obim nepravilnosti nijesu ugrozili regularnost ukupnog izbornog procesa. Izbori su bili konkurentni sa sedam potvrđenih kandidatura za predsjednika Crna Gore, sprovedeni bez većih problema u organizaciji, dok su temeljna prava kandidata i birača, da slobodno predstave svoje programe, odnosno sprovedu svoje biračko pravo, u najvećem dijelu poštovana.
  Glavni odbor Građanskog pokreta URA podržao je Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora zakazanim za 2. april i pozvao sve njihove i članove i simpatizere da glasaju za novog predsjednika Crne Gore.