Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Advokat Milija Mijanović podržao listu “Crno na bijelo – Može Nikšić”

milija_mijanovic
Crno na bijelo
  • Autor onogost.me
  • 02.03.2021. u 09:54

Kao rođeni Nikšićanin, i neko ko je u ovom gradu odrastao i ostao vezan za rodni grad, osjećam potrebu i obavezu da pružim podršku časnim ljudima sa liste “Crno na bijelo”, koji su spremni da na svojim leđima nose teret nevolja koje su nas snašle, kako bi se našem Nikšiću najzad vratilo mjesto koje mu pripada, poručio je advokat Milija Mijanović podržavši listu “Crno na bijelo – Može Nikšić!”

On je naveo da je Nikšić uvjek bio sredina u kojoj su se cijenile građanske vrijednosti, porodica i pojedinac koji radi i stvara, ali i dodao da, nažalost, za zadnjih 30 godina nigdje kao u Nikšiću nije došlo ni do moralnog ni do materijalnog sunovrata.

“Gurali su nas i u kriminal i u nacionalizam, prebrojavali nas kako se ko osjeća, i dalje nastavljaju s istom pričom, samo u malo drugačijoj formi, i naravno sad se pokrivaju "brendom" Evrope. A građani Nikšića i dalje žive u gradu iz koga mladi ljudi odlaze glavom bez obzira. Sada sam siguran da za odlaskom neće više biti potrebe, čuda se uvijek dešavaju kad treba, došle su promjene koje više niko ne može da zaustavi. Tim promjenama smo mi - građani dali dobar pravac, gledajući naprijed, a ne iza sebe, i samo mi možemo ovom gradu da vratimo onu njegovu prepoznatljivu snagu i dobri duh”, kazao je Mijanović.

On je istakao i da je svim Nikšićanima kojima su Nikšić i Crna Gora u srcu, izbor lakši nego ikad.

“Ne možemo gledati u prošlost niti za to imamo više vremena. Naša budućnost ne zavisi od toga ko smo i odakle smo, nego kuda idemo. I zato promjene moraju da se nastave. Mi, slobodni građani koji ne moramo nikome da polažemo račune kako se osjećamo i izjašnjavamo, ovom gradu ćemo donijeti novu energiju i slobodu koja svakom čovjeku pripada. Neće biti lako, ali ako je 30. avgusta mogla Crna Gora, može sada i Nikšić, može i siguran sam da ćemo ubrzo svi opet biti ponosni na ovaj naš grad”, poručuje Mijanović.

Mijanović je, kako navode iz pomenute liste, rođen u Nikšiću, živio i školovao se u Moskvi, Beogradu i Podgorici a zadnjih 14 godina radi samostalno kao advokat. Govori strane jezike i specijalizovao se za zastupanje stranih pravnih i fizičkih lica koja su na razne načine vezana za Crnu Goru po svim pitanjima, počev od direktnih stranih investicija, pa do pravne pomoći u vezi sa međunarodnom zaštitom.

Inicijalni je potpisnik platforme "Crno na bijelo".

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proširenje Vlade može se očekivati u narednih desetak dana. Time će Crna Gora najzad napraviti dodatni demokratski iskorak i izaći iz jednog politički nenormalnog stanja, u kome su određene adrese sprečavale da oni koji su predvodili borbu za demokratiju i oborili visedecenijsku diktaturu, budu u Vladi.
Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura