Aleksandar Dedović: Članstvo u NATO je put ka odgovornijem društvu

sime
Alfa Centar
  • Autor onogost.me
  • 06.10.2015. u 21:05

Aleksandar Dedović, izvršni direktor ALFA Centra govorio je večeras na tribini "Crna Gora pred vratima NATO" u Američoj čitaonici na Cetinju. 

U dvočasovnom razgovoru sa građanima razmijenjeni su različiti stavovi o pitanju člantva Crne Gore u Alijansi. Pažnja je bila usmjerena na izazove aktuelnog trenutka dobijanja pozivnice za članstvo.

“Članstvo Crne Gore u NATO je put da budemo odgovorniji građani u bezbjednom, stabilnom i demokratskom društvu okrenuti vrijednostima modernih zajednica spremni da sa njima dijelimo sve izazove modernog vremena”, rekao je Dedović Cetinjanima.

Diskusija je išla u pravcu analize pozitivnih i negativnih implikacija koje ce buduće članstvo imati. Dedović je naglasio da u NATO ne ulaze samo političke elite.

“Nadam se da ćemo svi biti u prilici da u decembru dočekamo pozivnicu i da će se članstvo u NATO pozitivno odraziti na sve segmente života, javni, privatni i civilni sektor”, poručio je on.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Hrvatske građanske inicijative i Demokratske unije Albanaca, podnijeli su Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine i lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj. To je saopštio poslanik DPS-a Andrija Nikolić. On je kazao da su pozvali Bošnjačku stranku da potpiše krivičnu prijavu, što su oni odbili.
Odbor za bezbjednost i odbranu podnijeće krivičnu prijavu protiv nepoznatog člana koji je, kako se sumnja, odao tajne podatke sa zatvorene sjednice novinaru jednog dnevnog lista. Odluka je donešen sa osam glasova za, dok je jedan bio protiv. Odbor je prije toga saslušao vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore, general-majora Rajka Pešića, prije stupanja na funkciju.