Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Aleksandar Dedović: Članstvo u NATO je put ka odgovornijem društvu

sime
Alfa Centar
  • Autor onogost.me
  • 06.10.2015. u 21:05

Aleksandar Dedović, izvršni direktor ALFA Centra govorio je večeras na tribini "Crna Gora pred vratima NATO" u Američoj čitaonici na Cetinju. 

U dvočasovnom razgovoru sa građanima razmijenjeni su različiti stavovi o pitanju člantva Crne Gore u Alijansi. Pažnja je bila usmjerena na izazove aktuelnog trenutka dobijanja pozivnice za članstvo.

“Članstvo Crne Gore u NATO je put da budemo odgovorniji građani u bezbjednom, stabilnom i demokratskom društvu okrenuti vrijednostima modernih zajednica spremni da sa njima dijelimo sve izazove modernog vremena”, rekao je Dedović Cetinjanima.

Diskusija je išla u pravcu analize pozitivnih i negativnih implikacija koje ce buduće članstvo imati. Dedović je naglasio da u NATO ne ulaze samo političke elite.

“Nadam se da ćemo svi biti u prilici da u decembru dočekamo pozivnicu i da će se članstvo u NATO pozitivno odraziti na sve segmente života, javni, privatni i civilni sektor”, poručio je on.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Predsjednik Vlade Milojko Spajić izvinio se građanima što je proveo četiri dana u Francuskoj na odmoru. Kazao je da je svjestan da većina građana ne može sebi da priušti putovanja u Francusku i EU ali je istakao da Vlada naporno radi na povećanju standarda kako bi omogućili građanima da vide sve što Evropa nudi. Premijer je rekao da na društvenim mrežama imamo sijaset neozbiljnih optužbi, ali je naglasio da napadi na mrežama i estradizacija politike nikome neće donijeti dobro.