Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Alternativa: Osnovati JP Javne kuhinje

alternativa1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 19.12.2016. u 10:13

Politička partija Alternativa pokrenula je inicijativu čiji je cilj osnivanje preduzeća Javne kuhinje, koje bi upravljalo centrima za pripremu obroka u svim većim gradovima Crne Gore.

Kako kažu, ovo pitanje pokrenuli su u Ministarstvu rada i socijlanog staranja.

''Naime, evidentno je to da će godine koje su pred nama biti ekonomski teške. U tim vremenima uvijek će biti onih koji nijesu uspjeli da se snađu, onih koji žive siromašno'', navode iz ove partije smatrajući da je vrijeme da se prizna da postoje gladni u Crnoj Gori.

Za početak, predlažu izradu ''pilot projekta'' u opštinama Nikšić i Bijelo Polje, čiji dnevni kapacitet bi bio 250 obroka.

''Zemljište za izgradnju javnih kuhinja donirale bi Opštine, na primjer, napuštene objekti koji su uslovni za ovu namjenu. Građevinski materijal bi obezbijedili kroz donacije države i odgovornih privatnih firmi, dok bi hrana bila obezbijeđena od pomoći privatnih preduzeća, pomoći građana Crne Gore, naplati zaostalih poreza trgovinskih firmi u hrani i pomoći države. Rad u javnim kuhinjama bio bi 80 odsto volonterski'', objašnjavaju iz Alternative, koja je nedavno stupila na političku scenu.

Iskazali su spremnost da pomognu u organizovanju svake pojedinačne stavke, sve u cilju uspjeha projekta.

''Društveno angažovanje po kojem smo postali prepoznatljivi, upotrijebili bi u svrhu realizovanja ovog projekta. Spremni smo da obezbijedimo volontere'', poručili su iz Alternative.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić koja je jednom prekinuta, a jednom odložena, trebalo bi da se održi danas.