ASK: Provjerićemo navode o pritiscima u “Solaru”

Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 31.01.2023. u 14:17
Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) saopštila je da provjeriti navode o političkim pritiscima u preduzeću "EPCG – Solar gradnja" i detaljno upoznati javnost o ishodu.

“Na osnovu informacija objavljenih na društvenim mrežama o navodnom organizovanom prikupljanju potpisa za podršku jednom od predsjedničkih kandidata u preduzeću „EPCG – Solar gradnja“, Agencija za sprječavanje korupcije obavještava javnost da će postupiti u skladu sa svojim nadležnostima određenim Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja (ZFPSiIK)”, piše u saopštenju.

Podsjećaju da je kontrola poštovanja zabrane vršenja pritiska, propisana članom 35 i 36 pomenutog Zakona.

“Duboko posvećena zaštiti javnog interesa i snaženju ambijenta vladavine prava, Agencija za sprječavanje korupcije će, primjenom najviših profesionalnih standarda, nastaviti da daje puni doprinos integritetu i kredibilitetu izbornog procesa”, zaključuje se.

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) pozvao je ASK da provjeri tačnost navoda da se u kompaniji Solar gradnja doo događa organizovano prikupljanje potpisa za podršku predsjedničkom kandidatu jednog političkog subjekta.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Državna izborna komisija DIK priprema se za drugi krug predsjedničkih izbora. U nedjelju počinje štampanje glasačkih listića, a ovoga puta neće biti žrijebanja, nego će kandidati nastupati pod istim rednim brojevima kao i u prvom krugu. Iz Komisije poručuju da su postojeći zakoni nedorečeni kada je u pitanju organizacija drugog kruga izbora, zbog čega apeluju da se konačno pristupi izbornoj reformi.
  Svojim ljudskim, moralnim, intelektualnim političkim i drugim osobinama Jakov Milatović je jedini koji zaslužuje da bude novi predsjednik Crne Gore, piše u pismu podrške koja je u ime udruženja penzionera upućena predsjedničkom kandidatu Jakovu Milatoviću, saopštio je Pokret Evropa sad (PES).
  Mislim da je moguć scenario da Ustavni sud poništi Đukanovićev potez o raspuštanju Skupštine Crne Gore, ocijenio je lider Demosa Miodrag Lekić u emisiji Link na Radiju Crne Gore.