Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bojanić: Želim državu bez nepotizma, korupcije i partijskih knjižica

30125760_10213897747576551_581118170_o
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 08.04.2018. u 19:38

Večeras je u Nikšićkom pozorištu održana predizborna konvencija Mladena Bojanića, kandidata za predsjednika Crne Gore koga podržava veći dio opozicije. 

Prva se okupljenim pristalicama Mladena Bojanića obratila Tanja Raičević, bivša članica Liberalnog saveza Crne Gore i nekadašnja sekretarka za finansije u Opštini Nikšić. Ona ja kazala da je sistem koji je stvorio DPS nešto najnehumanije u Evropi, poručivši da je suprostavljanje tom sistemu, prije svega, moralni čin. 

Marija Lalatović, bivša profesorica gimnazije “Stojan Cerović”, poručila je Bojaniću da će svaki njegov glas biti čist i nepotkupljiv.

“To je naša  najveća vrijednost. Život crnogorskog čovjeka je opredijeljen na to da li smo naši ili njihovi. Gospodine Bojaniću, vratite nadu i radost napaćenoj Crnoj Gori. Nijeste sami, jer uz vas smo mi”, kazala je ona. 

Nenad Marković, predsjednik OO SNP-a, naglasio je da žele predsjednika koji neće biti samo predsjednik jedne partije i samo jedne grupe građana, već predsjednik svih građana.

Nemanja Vuković ispred OO Demokrata smatra da je ponuda na ovim izborima kristalizovana, jer na jednoj strani građani imaju Mila Đukanovića i njegovu organizovanu grupu, a na drugoj Mladena Bojanića. 
“Je li te sramota Đukanoviću što si uništio Metalac, Boksite, Željezaru? Ovu mladost ne možeš uplašiti, ovu mladost ne možeš kupiti i ova mladost ćete 15. aprila pobijediti. Pobijedili smo te u Budvi, Kotoru, Beranama, pobijedićemo te i u Nikšiću i Crnoj Gori”, obećao je Vuković zaključujući da će Bojanić biti čovjek koji će započeti promjenu vlasti, a koja će se nastaviti na sljedećim parlamentarnim izborima. 

Vlado Šćepanović, ispred Radničke partije, ističe da nikoga nije više briga za analize i broj parlamentarnih mjesta, već je, kako je naglasio, samo bitan pad vlasti. 

Marko Kovačević, portparol DF-a, podsjetio je kako Đukanović često ima običaj da opoziciju naziva protivnicima države ironično komentarišući da to radi jer je opozicija protiv toga da se guši tradicionalni duh na kojem je nastala Crna Gora. 
“Protiv države u kojoj je predsjednik Mladen Bojanić, niko ne može biti protivnik države Crne Gore, osim Mila Đukanovica”, zaključio je on. 

Bojanić je na početku svog, večeras veoma kratkog obraćanja pristalicama, kazao da Crna Gora vapi za jedinstvom opozicije i svih slobodumnih građana koji žele da se oslobode nepravdi. 
Kazao je da će dati sve od sebe da svi ujedinjeni slave 15. aprila, a zatim pozdravio člana DF-a, Milana Kneževića, kojem se posebno zahvalio na podršci, a koji zbog zatvorske kazne nije u mogućnosti da prisustvuje konvenciji. 

“Izdrži, Milane”, poručio je na početku Bojanić.

On je kazao da se prihvatio kandidature jer ima samo jedan razlog – da od ove države napravi modernu Crnu Goru u kojoj funkcionišu nezavisne instituicije, u kojoj se slave različitosti, umjesto podjela na kojima je vlast vladala.

“Zato sam se kandidovao. Želim državu bez nepotizma, korupcije i partijskih knjižica. Biću spreman da primim svakog građanina, saslušam, da ga zaštitim od neprvade koju je doživio od ovog sistema. Ja sam garant slobodne Crne Gore od 15. aprila. U pravu je Đukanović kad kaže da je ovo referendum. Jedna opcija je broj 7 koja nosi diktaturu i beznađe, druga opcija je broj 2  koja nosi demokratiju i bolje sjutra”, istakao je on dodajući da je za ostvarivanje tog cilja potrebna velika izlaznost. 

Bojanić je kazao da Crnoj Gori treba predsjednik koji će da miri, obećavši da će kao budući predsjednik prvo pozvati sve političke aktere da zajedno stvaraju modernu Crnu Goru.

“Ja vjerujem u slobodne građane, ja vjerujem da ćemo se 15. aprila vratiti putu demokratije. Neću da živim više u ovakvoj Crnoj Gori i hoću da je mijenjamo”, poručio je on na kraju. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci