Boljević: Slobodarska težnja je uvijek bila nešto čime se Nikšić s pravom ponosio

Eko Fond
 • Autor onogost.me
 • 18.09.2023. u 15:13
Direktor Eko Fonda Draško Boljević uputio je čestitku povodom 18. septembra, Dana opštine Nikšić predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine Nemanji Vukoviću i svim građankama i građanima Nikšića.

“Slobodarska težnja je uvijek bila nešto čime se Nikšić s pravom ponosio, i zbog koje je kroz istoriju pretrpio brojne ljudske i infrastrukturne gubitke. I danas, svi mi moramo slijediti putokaz antifašističkih ideja brojnih stanovnika ovog grada koji su položili živote u borbi za bolje sjutra”, naveo je on.

Kao grad studenata, vrijednih industrijskih radnika i raskošnih umjetničkih talenata Nikšić je, kako kaže, stvarao preduslove za neka nova, bolja vremena.

“Uvjeren sam da će i u vremenima koja slijede doći do nastavka dinamičnog razvoja po kojem se danas Nikšić prepoznaje, valorizujući tako brojne resurse koje posjeduje, čime će biti sinonim privrednog prosperiteta, kako je to nekada i bio.

Na temeljima multikonfesionalnog i multinacionalnog društva, Nikšić odlučno čuva svoju viševjekovnu tradiciju suživota, tolerancije i zajedništva, doprinoseći time snaženju evropskog i građanskog karaktera savremene crnogorske države.

Uvjeren sam da će potpisani Memorandum o saradnji Eko Fonda I Opštine Nikšić dovesti do realizacije zajedničkih projekata i aktivnosti usmjerenih na poboljšanju kvaliteta života i zaštite životne sredine u Nikšiću i Crnoj Gori u cjelosti”, naveo je on.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić zakazana je u srijedu, 11. oktobra u zgradi Opštine, sa početkom u 10 časova.
  U Nikšiću je danas formiran Ženski odbornički klub, čiji je cilj afirmacija rodne ravnopravnosti, unapređenje položaja žena i snaženje lokalne demokratije.