Boris Pejović i Zdenka Popović potpredsjednici Skupštine

Skupština CG
 • Autor onogost.me
 • 30.10.2023. u 21:35
Za potpredsjednike Skupštine Crne Gore izabrani su Boris Pejović iz PES-a i Zdenka Popović iz Demokrata. Za Pejovića su glasala 53 poslanika, a za Popović 54. Oni su nakon izbora na tu funkciju položili zakletve. Skupština je u nastavku sjednice utvrdila i da će imati četiri potpredsjednika.

Poslanik BS Amer Smailović najavio je da će ta partija glasati za potpredsjednike Skupštine. Poslanici ostatka opozicije ne prisustvuju raspravi i glasanju.

Pejović, Ćinćur i Dobričanin u posebnom klubu poslanika

Mandić je saopštio da su formirani klubovi poslanika i to: – DPS-a, Bošnjačke stranke, Evrope sad, Demokrata, GP URA, klub poslanika Socijaldemokrate, klub poslanika Albanskog foruma, “Za budućnost Crne Gore” – NSD, klub poslanika ZBCG- DNP, klub poslanika SNP – Civis.

Kako je kazao Manidić, poseban klub čine poslanici: Jevrosima Pejović i Radinka Ćinćur, kao i Vladimir Dobričanin.

Prethodno je na istoj sjednici za predsjednika Skupštine izabran Andrija Mandić.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Uprava za statistiku (MONSTAT) saopštila je Portalu RTCG da će se fizičko lice koje zlouptrijebi postupak popisivanja na način što snima ili fotografiše tok intervjua ili popunjene popisne upitnike ili ako snimak ili fotografiju javno objavi putem interneta ili medija kazniti prekršajno novčanom kaznom u iznosu od 100 eura do 500 eura.
  Odavno je sazrelo vrijeme da se rekonstruiše regionalna saobraćajnica Nikšić-Župa Nikšićka, dionica puta Liverovići-Miolje polje u dužini od oko 6 kilometara, s obzirom na njenu ogromnu važnost za sve stanovnike MZ Župa i zbog toga očekujemo da ova stavka bude uvrštena u kapitalni budžet, saopštili su danas iz nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA.