Bošnjačka stranka neće doći na sjutrašnji sastanak kod Spajića

Bošnjačka stranka
 • Autor onogost.me
 • 19.07.2023. u 20:33
Bošnjačka ka stranka (BS) saopštila je da nije moguć dolazak njene delegacije na sjutrašnji sastanak u centrali Evrope sad o formiranju nove vlade. Iz Evrope sad su za Portal RTCG kazali kako su informisani od Bošnjačke stranke da na sastanak mogu doći iduće sedmice.

Bošnjačka stranka (BS) ranije danas saopštila je da je dobila principe na kojima će počivati proces formiranja nove vlade od Evrope sad. Naveli su i da je formiran tim koji će analizirati te principe, nakon čega će se izjasniti.

“Dobili smo principe od ES, formirali smo tim koji će analizirati navedene principe, nakon čega ćemo se izjasniti”, kazali su nam iz BS.

Zasad niko nije potvrdio navode da je BS odbila preliminarnu ponudu pokreta Evropa sad za raspodjelu resora. Navodno, problem je nastao u vezi sa resorom vanjskih poslova, budući da je BS tražila da njihov predstavnik bude na čelu Ministarstva vanjskih poslova, što je budući mandatar Milojko Spajić odbio.

Prostorijama Pokreta Evropa sad sjutra će biti održani sastanci sa predstavnicima koalicije “Za budućnost Crne Gore” i Demokratske Crne Gore.

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić kazao je da će o podjeli resora pričati tek kada lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić i zvanično dobije mandat za sastavljanje vlade.

“Mi ćemo na osnovu te ponude i unutarstranačkih dogovora donijeti odluku da li sebe vidimo u tom kabinetu”, poručio je Omeragić za Novu M.

Naglasio je da smatra da je prioritet da se ubrza proces i da se vlada što prije formira.

Kako su objavili pojedini mediji, Spajić je Bošnjačkoj stranci namijenio ministarstva evropskih poslova, poljoprivrede i saobraćaja i investicija, kao i mjesto potpredsjednika Vlade za vanjske i evropske poslove.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić zakazana je u srijedu, 11. oktobra u zgradi Opštine, sa početkom u 10 časova.
  U Nikšiću je danas formiran Ženski odbornički klub, čiji je cilj afirmacija rodne ravnopravnosti, unapređenje položaja žena i snaženje lokalne demokratije.