Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bulatović: Konkurs nije namješten, nijesam politički angažovan

dsc_0409_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 17.11.2020. u 18:24

Na navode koje je danas iznio potpredsjednik nikšićkog odbora URA, Goran Šućur da je aktuelni konkurs Zavoda za zapošljavanje u Domu starih Nikšić predviđen za glasače DPS-a, reagovao je direktor te ustanove, Vesko Bulatović odbacujući ih kao netačne.

Bulatović tvrdi da kao direktor nema obavezu ni prema kojoj partiji, te da će se kandidati birati na osnovu kriterijuma koje ispunjavaju.

 „Ja partijski nijesam angažovan. Apsolututno je omogućeno svakome da konkuriše. Konkurs je potpuno slobodan i nije nikome zabranjeno da se javi. Svak ko zadovoljava kriterijume konkursa može da se javi. Konkurs ne može biti namješten, javlja se veliki broj ljudi. To je ustanova koja treba da počne da radi, ne treba je sputavati“, kazao je direktor.

Bulatović se osvrnuo i na navode URE da je postavljen kontakt broj na koji niko ne odgovara.

„Da li u svakom trenutku ta osoba može da se javi- ne znam“, prokomentarisao je on.

Dom za stare je nedavno raspisao konkurs za 42 radna mjesta. U URA-i tvrde da se radi o partijskom zapošljavanju u susret lokalnim izborima u Nikšiću, a da je tako, kako kažu, svjedoči i to da posljednjih dana dobijaju pritužbe građana koji su htjeli da konkurišu na ta radna mjesta, ali da im je ta mogućnost odmah stopirana zbog sadržine samog oglasa.

Za njih je i sporno to što Dom za stare nije završen, a već su formirane upravljačke strukture, te najavljuju da će preispitati sporne oglase i uraditi njihovu reviziju kako bi ustanovili ima li elemenata krivične odgovornosti.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine Nikšić na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o razrješenju predsjednika Opštine Marka Kovačevića zakazana je u četvrtak, 18. jula, sa početkom u 13 časova.
Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.