Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Čarapić: Sastanak o Šavniku vjerovatno 29. aprila

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 20.04.2024. u 08:32
Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

”Taj sastanak će se održati najvjerovatnije 29. aprila nakon poslaničkih pitanja ministru Vladimiru Martinoviću. Dakle, nakon redovng rada u Skupštini imaćemo dijalog oko Šavnika”, istakao je Čarapić u izjavi za Novu M.

”Neformalno razgovaramo, pokušavam da opipam puls ostalih partija da vidim koliko su spremni da idu da bi riješili ovaj problem. Iz onoga što vidim, mislim da postoji velika determinacija da se to riješi”, rekao je Čarapić.

Iz opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) ponavljaju da su spremni da sjednu za sto, ali sa čvrstim stavom da razgovora i kompromisa nema ukoliko predsjednik Vlade ne povuče nezakonitu odluku o prinudnoj upravi. Ta stranka je i zaprijetila izlaskom iz Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu ukoliko se Vlada ogluši o njihov zahtjev.

”Izborna reforma je priča opozicije jer njima odgovara da se reformiše izborno zakonodavstvo kako bi oni bili u boljoj poziciji da se takmiče sa partijama na vlasti kojima izborno zakonodavstvo daje institucionalnu prednost. Pozivam DPS da odustane od takvih ucjena”, poručio je juče Čarapić u izjavi za Novu M.

Podsjećamo, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nije raspisao nove lokalne izbore u Šavniku. On je apelovao na nadležne institucije da “odgovornim i predanim radom doprinesu finalizaciji započetog izbornog procesa, kako bi se u što kraćem roku konstituisali novi organi lokalne samouprave u opštini Šavnik”.

Izvor: dan.co.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić koja je jednom prekinuta, a jednom odložena, trebalo bi da se održi danas.