Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

CKM: Političarima lične pozicije ispred problema mladih

ckm_logo
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 09.11.2015. u 13:42

“Zanemarujući problem mladih, političari koji dolaze iz redova opozicije spremni su da sruše ustavni poredak, i ne birajući način i sredstva, dođu do pozicija koje zahvaljujući volji naroda obavljaju njihove kolege iz izvršne vlasti” , ocijenili su u Crnogorskoj kulturnoj mreži . 

Iz CKMa- navode u saopštenju kako su  se proteklih mjeseci vodile debate oko  prelazne Vlade i izbornog zakonodavstva od strane pojedinih političara, a  sve u cilju učvrščivanja ličnih pozicija.

“Javnost daje veliki prostor pomenutim debatama zatvarajući oči pred najvećim problemom sa kojim se susrijeće naša država, a to je nedostatak radnih mjesta za 12 hiljada svršenih visokoškolaca“, saopšteno je iz te organizacije.

Interesantno je, ističu u CKM-u, da su  organizatori protesta prioritet dali ispjevavanju pjesama na račun premijera Mila Đukanovića, a da se uopšte nijesu bavili gorućim problemom – nedostatkom radnih mjesta za mlade. Napominju da u Skupštini Crne Gore, izuzimajući poslanika Dritana Abazovića) nema mladih.

“Neodgovoran odnos političara prema mladima kod njih budi mržnju prema državi koja im ne omogućava Ustavom zagarantovano pravo na rad. Poražavajući je podatak da su mladi sa završenim fakultetom prinuđeni da rade kao konobari ili građevinski radnici kako bi sebi obezbijedili osnovne egzistencijalne potrebe“, dodaje se u saopštenju.

Crnogorska kulturna mreža izražava nadu da će se političari u narednom periodu više baviti mladima, rješavanju njihovih  problema i pravljenju ambijenta za bolju budućnost.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci