CKM: Zastava u Pioniru pokazatelj da Srbija ima pretenzije na suverenost Crne Gore

12506986_10207887088872293_565357298_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.01.2016. u 15:56

Kako stoji u saopštenju Crnogorske kulturne scene trobojna zastava sa grbom Nikole prvog koja je, kao koreografija, istaknuta na košarkaškoj utakmici Crvena zvezda – Fenerbahče, ozbiljan je pokazatelj da se pojedine strukture u Srbiji ni nakon deset godina od izlaska naše države iz tadašnje zajednice SCG ne miri sa suverenošću Crne Gore.

“Zanimljiv je i podatak da se u Sava Centru u Beogradu organizuje svečana Akademija u čast Mojkovačke bitke, vjerovatno da se oda počast tadašnjim potkupljenim crnogorskim izdajnicima, koji su bili članovi sramne Podgoričke skupštine, a čije odluke ni nakon skoro vijeka od donošenja i skoro deceniju od obnove nezavisnosti, nažalost nijesu poništene”, ističu u CKM-u. 

Kako tvrde u ovoj NVO, Akademijom se izgleda pokušavaju prikriti istorijske činjenice da je Srbija kao zahvalnost za Mojkovačku bitku 1918. godine organizovala Podgoričku skupštinu, koja predstavlja najveće poniženje Crne Gore od njenog postanka do danas.

“Čak i u današnje vrijeme Srbija u Crnoj Gori ima svoje satelite koji su združeni u Demokratskom frontu i spremni da, zarad ličnih interesa, ponovo organizuju Podgoričku skupštinu, ponište crnogorsku nezavisnost i zatru njen identitet”, kazali su u CKM-u.

Za njih je začuđujuće da se protiv ove izdajničke skupine ne pokreće postupak zbog šovinističkog odnosa prema Crnoj Gori i njenom identitetu.

“O njihovim djelima i takozvanom prepaid patriotizmu najbolje mogu posvjedočiti ljudi iz državnih bezbjedonosnih struktura koji su upućeni u izvore finasiranja izdajnika naše države.Poražavajuća je činjenica da ova gospoda na politici mržnje prema crnogorskom identitetu dobijaju podršku određenog broja zavedenih građana, koji, davajući im glas, ne ostvaruju svoje ideale, već ovim vječitim gubitnicima obezbjeđuju još bolji i lagodniji život”, zaključuje se u saopštenju.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nakon 24 godine Plužine su dobile novog predsjednika Opštine – umjesto Mijuška Bajagića, najdugovječnijeg predsjednika neke opštine u Crnoj Gori, tu funkciju će u naredne četiri godine obavljati Slobodan Delić, dosadašnji direktor Parka prirode „Piva“ i predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP).
Zbog nesprovođenja reformi koje su obećane nakon pada DPS-a, pojedine institucije ne postupaju kako treba ili postupaju selektivno, smatra Lazar Grdinić iz istraživačkog centra MANS-a. Kako je kazao u emisiji "Dobro jutro Crna Goro", jako je nezrelo i neodgovorno to što rješenje institucionalne krize zavisi od političke volje.