CKM: Zastava u Pioniru pokazatelj da Srbija ima pretenzije na suverenost Crne Gore

12506986_10207887088872293_565357298_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.01.2016. u 15:56

Kako stoji u saopštenju Crnogorske kulturne scene trobojna zastava sa grbom Nikole prvog koja je, kao koreografija, istaknuta na košarkaškoj utakmici Crvena zvezda – Fenerbahče, ozbiljan je pokazatelj da se pojedine strukture u Srbiji ni nakon deset godina od izlaska naše države iz tadašnje zajednice SCG ne miri sa suverenošću Crne Gore.

“Zanimljiv je i podatak da se u Sava Centru u Beogradu organizuje svečana Akademija u čast Mojkovačke bitke, vjerovatno da se oda počast tadašnjim potkupljenim crnogorskim izdajnicima, koji su bili članovi sramne Podgoričke skupštine, a čije odluke ni nakon skoro vijeka od donošenja i skoro deceniju od obnove nezavisnosti, nažalost nijesu poništene”, ističu u CKM-u. 

Kako tvrde u ovoj NVO, Akademijom se izgleda pokušavaju prikriti istorijske činjenice da je Srbija kao zahvalnost za Mojkovačku bitku 1918. godine organizovala Podgoričku skupštinu, koja predstavlja najveće poniženje Crne Gore od njenog postanka do danas.

“Čak i u današnje vrijeme Srbija u Crnoj Gori ima svoje satelite koji su združeni u Demokratskom frontu i spremni da, zarad ličnih interesa, ponovo organizuju Podgoričku skupštinu, ponište crnogorsku nezavisnost i zatru njen identitet”, kazali su u CKM-u.

Za njih je začuđujuće da se protiv ove izdajničke skupine ne pokreće postupak zbog šovinističkog odnosa prema Crnoj Gori i njenom identitetu.

“O njihovim djelima i takozvanom prepaid patriotizmu najbolje mogu posvjedočiti ljudi iz državnih bezbjedonosnih struktura koji su upućeni u izvore finasiranja izdajnika naše države.Poražavajuća je činjenica da ova gospoda na politici mržnje prema crnogorskom identitetu dobijaju podršku određenog broja zavedenih građana, koji, davajući im glas, ne ostvaruju svoje ideale, već ovim vječitim gubitnicima obezbjeđuju još bolji i lagodniji život”, zaključuje se u saopštenju.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Hrvatske građanske inicijative i Demokratske unije Albanaca, podnijeli su Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine i lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj. To je saopštio poslanik DPS-a Andrija Nikolić. On je kazao da su pozvali Bošnjačku stranku da potpiše krivičnu prijavu, što su oni odbili.
Odbor za bezbjednost i odbranu podnijeće krivičnu prijavu protiv nepoznatog člana koji je, kako se sumnja, odao tajne podatke sa zatvorene sjednice novinaru jednog dnevnog lista. Odluka je donešen sa osam glasova za, dok je jedan bio protiv. Odbor je prije toga saslušao vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore, general-majora Rajka Pešića, prije stupanja na funkciju.