Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

CKP: Zahtjeva za popravku rasvjete nikad više, a svjetlosti u Nikšiću nikad manje

Crnogorska konzervativna partija
 • Autor onogost.me
 • 28.03.2024. u 19:04
Odbor Crnogorske konzervativne partije (CKP) u Nikšiću saopštio je da se rezultati ugovora potpisanog sa firmom „Javna rasvetljava-Artek“ iz Ljubljane, koja je radila rekonsrukciju javne rasvjete u gradu, dobro prikrivaju, kako su rekli, mrakom.

”Što se ne vidi, kao da se nije desilo. Zanimljivo da za jednu sijalicu od 900€ po komadu ima previše smetnji kako bi obavljala posao za koji je namijenjena. Skup je mrak u Nikšiću. Da li se radi o uštedi električne energije ili je ipak Opština Nikšić jedina opština u svijetu koja 5. mart – Svjetski dan energetske efikasnosti obilježava tokom cijele godine?! Sarkastično, ali istinito”, stoji u saopštenju CKP-a.

Kako su naglasili, projekat rekonstrukcije javne rasvjete, vrijedan 9.4 miliona najavljen je kao jedan od najznačajnijih projekata za naš grad.

”Tada se govorilo i tvrdilo da je za lokalnu upravu bitno to što će se dobiti SKADA sistem putem kojeg će moći da prate gubitke na mreži javne rasvjete, kao i kada se neka od sijalica pokvarila, tako da građani neće morati da šalju zahtjeve za popravku. Zahtjeva za popravku nikad više, a svjetlosti u gradu pod Trebjesom nikada manje. Znamo da se Opština Nikšić ugovorom obavezala da će mjesečno plaćati 43.840,43 eura u trajanju od 18 godina, ali nijesmo znali da će naša obaveza biti da se naviknemo na mrak. Skup je mrak u Nikšiću”, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju koje su dostavili medijima, Crnogorska konzervativna partija podsjetila je da su najave nadležnih iz lokalne uprave bile da će ”mračne ulice, šetališta, parkovi, slabo vidljivi bulevari u Nikšiću biti prošlost za naš grad”.

”Slika i prilika lažnih obećanja gradske uprave da će novom rasvjetom ‘otjerati mrak’ jeste gradski park u Nikšiću koji je u mraku. Ovo je jedan od mnogih primjera nove rasvjete i njenog kvaliteta. Mnoge ulice, gradska naselja, kvartovi noću su u mraku, dok imamo primjer i onih ulica đe ulična rasvjeta radi preko dana. Da ne svjedočimo tim činjenicama predśednik Opštine bi pomislio da imamo nešto protiv njega”, zaključili su u saopštenju iz CKP-a

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  3

  1. Mi gradjani tvrdimo

   Da sve sto ste naveli je istina!!!! Zivim u Gornjem Polju i o jadu nas zabavise otkad nam poskidase normalne sijalice,koje,iako je radila svaka treca,davahu vise svjetlosti nego 10 ovih!!! Za zadnjih 7 noci 4 smo bili u mraku..nocas je imamo do evo 21h..svakog momenta moze nestati! Ma kane li kap kise nema je..a i kad pada preko Budosa,odje je nestane.Prosti jadi sto se jedva ulica nazire od jacine svjetiljke…a otkud ce svijetliti kad je velicine djecijeg dlana,plus stedna..Odem u grad,isti jadi..u Dragovu Luku isto… ne radi…i tako otkad je postavljena!! Mislio sam da je nesta jeftino placeno,pa ko i sve kod nas,modernizuj pa sve po usima gradjana,kao sto je i kvalitet internet veze,kao oprema za taj internet,ruteri,WiFi,ili cuveni risiveri za TV,itd,itd..A TOLIKO KOSTALO,A DA NAS OVAKO ZLOSTAVLJAJU,PA TO JE STRASNO!!!UUUUUU!!! Ima li iko da nas spasi i izbavi od ovog mraka,jer ako ovako bude ja cu ih sve u ulici porazbijati kamenjem ili vazdusnom!!! Tada cu znati da ih nema i gotovo!!!!

  2. Mi gradjani tvrdimo

   Da je rasvjeta i nocas u Gornjem Polju nestala prije 22h…otkud,ne mogoh svako malo izlaziti da gledam imali je ili ne. Sad je 1h i 10 min nema je niti ce je biti . A nekolika dana je radila po cio dan ali je uvece nije bilo!!! Etoooooo,samo da se zna!!!!

  3. Kapetan Zupski

   Svaki im je posao takav i toliko znaju inace …al znali su kupiti Volva za glavnoga …vole ljudi skupe stvarii …tako i sijalice …al kad placaju gradjani …da da

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.