Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Da se vidi jesu li krivične za Šavničane ili one što dolaze sa strane”

rtcg.me
  • Autor onogost.me
  • 09.12.2022. u 11:38
U pljevaljskom Tužilaštvu danas je saslušano 11 Šavničana, protiv kojih je podnijeta krivična prijava zbog ometanja izbornog procesa.

Jedan od okrivljenih, Savo Ašanin, kazao je nakon saslušanja da su spremni da odgovaraju na sudu, ali i da se vidi da li “krivične prijave treba da idu njima, ili ovima što dolaze sa strane”.

“Mi smo u Šavniku razotkrili čitavu istinu, kako se radilo preko 25 godina. Dovode one što prebijaju ljude i opet ih vraćaju. Mi smo na pravdi ovdje da to riješimo, i da stavimo tačku da se to više ne dešava”, poručio je Ašanin.

Ana Jović iz Kluba mladih Nove saopštila je da su danas ispred pljevaljskog tužilaštva da podrže građane Šavnika u borbi da zaštite svoja izborna prava.

“Koliko je neophodno je da u Crnoj Gori postoje ustanovljene institucije pravosuđa, pokazuje i ovaj slučaj. Takođe, neophodno je da se u svakoj opštini zna tačan broj stanovnika kako do sličnog političkog inženjeringa ne bi dolazilo”, kazala je ona.

Jović je istakla i da se nada da će pravosuđe biti na strani građana Šavnika.

Glasanje u Šavniku prekinuto je prošle nedjelje sedmi put, a sljedeći krug na dva biračka mjesta u zgradi Opštine i Kruševicama biće održan 11. decembra. Razlog prekidanje glasanja je isti kao prethodnih puta – članovi odbora iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” nijesu dozvolili biračima za koje tvrde da nijesu iz Šavnika da glasaju.

Na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik pravo glasa ima 483 birača, a u selu Kruševice 58 birača.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci