DIK: Danilović nema dovoljno validnih potpisa, “Evropa sad” može da predloži drugog kandidata

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 22.02.2023. u 15:11
Državna izborna komisija (DIK) utvrdila je da kandidat za predsjedničke izbore Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović nema dovoljan broj validnih potpisa. Kako je saopšteno, utvrđeno je 2.269 nedostajućih potpisa i nijesu ispunjeni uslovi za prihvatanje kandidature. DIK je jednoglasno predložila da Ujedinjena Crna Gora u roku od 48 sati dostavi novih 2.269 potpisa i da se uklone nedostaci.

Na današnjoj sjednici DIK je odlučila da Pokret “Evropa sad” ima pravo da predloži drugog predsjedničkog kandidata. Pored toga stav DIK-a je i da oni građani koji su dali potpis podrške za Milojka Spajića, mogu dati podršku i Jakovu Milatoviću.

Podsjetimo prethodno DIK nije prihvatio kandidaturu lider PES Milojka Spajića.

Evropa sad je nakon toga odlučila da za kandidata preloži Jakova Milatovića.

Sjednici Glavnog odbora Pokreta “Evropa sad” na kojoj će se o tome odlučivati je zakazana za 19 sati.

Ranije danas je Spajić saopštio da je Pokret “Evropa sad”za samo dan prikupio 5.000 potpisa za kandidaturu Jakova Milatovića na predsjedničkim izborima.

Ono što je izvjesno je da će se na glasačkom listiću 19. marta naći ime Andrije Mandića, čija je kandidaturu do sada jedino potvrđena.

Iz DPS-a i dalje ne otkrivaju ime svog kandidata.

Kandidaturu je predala Draginja Vuksanović Stanković (SDP), a najavili su je i lider Demokrata Aleksa Bečić i Dejan Vukšić iz Demohrišćanskog pokreta.

Predsjednički izbori zakazani su za 19. mart.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Duh junaštva, genij rada, krasili ti divno lice, sjevernog mi kraja stražo - zdrav Nikšiću Perjanice! Ovom zdravicom Onogoštu, koju je prije više od 100 godina napisao kralj Nikola označićemo pobjedu nove, a stare Crne Gore! Naše Crne Gore!, kazao Jakov Milatović, kanidat za predsjednika Crne Gore pozdravljajući veliki broj građanki i građana na konvenciji u Nikšiću.
  Na ponovljenom prvom krugu predsjedničkih izbora u šavničkom selu Dubrovsko, najviše (12) glasova osvojio je kandidat DPS-a Milo Đukanović. Njegov konkurent u drugom krugu, Jakov Milatović iz Pokreta "Evropa sad" dobio je devet glasova. Za Andriju Mandića (DF) glasalo je osam birača, a za Aleksu Bečića (Demokrate) jedan birač.