Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Davidović: Mi moramo govoriti samo o ekonomiji, boljem životu naših ljudi

zupa1
Narodni pokret
  • Autor onogost.me
  • 01.03.2021. u 08:08

Lider Narodnog pokreta Crne Gore i kandidat za gradonačelnika Nikšića, Miodrag Daka Davidović, posjetio je mjesnu zajednicu Župa, odakle je poručio da narod ovog, ali i drugih sela, očekuje boljitak, više radnih mjesta i prosperitet. 

"Ovaj narod očekuje da vasrksnemo i da konačno počnemo da radimo i živimo od svog rada", poručio je Davidović u uvodnoj riječi. 

Nakon Davidovića, prisutnima se obratila Natalija Matijašević, magistar agronomije.

"Narodnom pokretu sam se pridužila sa ciljem da oživimo našu Župu, da učinimo da naša djeca ostanu ovdje, da zajedno sa nama, privređuju baš u Župi. Ovdje sam najviše zbog poljoprivrede, jer je jedan od velikih ciljeva Narodnog pokreta oživljavanje poljoprivrede, da pomognemo seljaku, da sve svoje proizvode", poručila je Matijašević. 

Ona je dodala da će, Opština NIkšić, kada Narodni pokret dođe na vlast subvencionisati poljoprivrednike, pomagati im da unaprijede proizvodnju i da plasiraju svoje proizvode. 

"Da prošire proizvodnju, unaprijede mehanizaciju i opremu, a na kraju i da bez brige prodaju svoje proizvode. To je cilj Narodnog pokreta", poručila je Matijašević. 

Zašto Narodni pokret, postavio je pitanje lider pokreta Miodrag Daka Davidović. 

"To ime su mu dali naši episkopi i tako će i ostati. Naš znak su kreirali naši monasi i time se ponosimo. Zbog toga, da bi bilo sve upotpunjeno, ja kažem, centralni trg u gradu Nikšiću, kada Narodni pokret pobijedi, zvaće se trg Svetog Vasilija Ostroškog i mi, Narodni pokret, do 12. maja ćemo sagratiti spomenik dostojno našeg svetitelja, dostojno 350 godina od kada se Sv. Vasilije preselio u vječnost", poručio je Davidović. 

On je dodao da će se Narodni pokret odužiti i Sv. Amfilohiju Radoviću, na svemu što je učinio za narod Nikšića i Crne Gore u toku svog stolovanja na čelu Mitropolije crnogorsko-primorske. 

"Zašto nas svi napadaju ovoliko? Zato što znaju da smo već pobijedili. Šta će se desiti 14. marta? Desiće se 30. avgust, samo što ćemo ovog puta to biti mnogo ubjedljivije i mnogo jače, bolje i brže. Sami ćemo pobijediti, zbog toga što je moramo, jer je naš program obiman i ambiciozan, a da bi mogli da upravljamo moramo sami pobijediti", dodaje je Davidović. 

"Mi moramo govoriti samo o ekonomiji, boljem životu naših ljudi, naše djece.. Pogledajte koliko je ovdje naše djece, koja je to mladost, ljepota. Svi su oni nemaju posla, nemaju mogućnosti ništa da rade. E, tu djecu našu mi moramo da zaposlimo i to je osnovna stvar koju moramo da rješavamo", zaključio je Davidović. 
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proširenje Vlade može se očekivati u narednih desetak dana. Time će Crna Gora najzad napraviti dodatni demokratski iskorak i izaći iz jednog politički nenormalnog stanja, u kome su određene adrese sprečavale da oni koji su predvodili borbu za demokratiju i oborili visedecenijsku diktaturu, budu u Vladi.
Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura