Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demokrate: DPS bi preko vlasti da odlučuje o ljudskim sudbinama

demokrate
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 01.02.2017. u 11:54

Demokrate Nikšića poručile su da vlast na bilo kom nivou ne bi trebalo da odlučuje o sudbini građana, već da bude servis građana. 

”Naročito lokalna vlast treba da bude prva adresa na koju će se građani obratiti u slučaju potrebe rješavanja bilo kog problema”, kažu Demokrate.

To su saopštili u odgovoru na saopštenje lokalnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u kome je navedeno da se Demokrate trude svim silama da slučajno ne iznesu bilo kakvo mišljenje o najvažnijim pitanjima kako za Nikšić, tako i za Crnu Goru. U saopštenju DPS-a stoji i da su Demokrate pokazali svoje nedemokratsko lice, kako su rekli, čim im je data prilika da omirišu vlast.

”U posljednjem saopštenju, OO DPS Nikšić još jednom je pokazao svoje nakaradno shvatanje politike. Prema njihovom razumijevanju, oni koji su na vlasti trebalo bi, ništa manje, nego da odlučuju o ljudskim sudbinama, kao bogovi u Homerovim spjevovima. Mi u Demokratama ne smatramo da bi vlast na bilo kom nivou trebalo da odlučuje o ljudskim sudbinama, već da bude servis građanima”, stoji u odgovoru Demokrata.

Na optužbe iz DPS-a o nepotizmu, OO Demkratske Crne Gore poručuje da su smjehotresne.

”Dolaze od strane čiji je šef rođenom bratu, između ostalog, darivao 10,5 miliona eura iz džepa građana Nikšića i Crne Gore. Pravo pitanje je – odakle njima tolika drskost da se nakon toga uopšte i pojave pred građanima na izborima, kamoli da na istim očekuju pobjedu, bilo sami, bilo u koaliciji sa svojim surogat-partijama”, pitaju u saopštenju.

”Gospodo iz DPS-a, razumljiva je vaša opsesija Budvom i Kotorom, razumijemo zašto 99% svojih saopštenja posvećujete njima – jasno je da vam je to traumatično iskustvo, jer smo ta dva grada otrgli iz vaših kandži. I zbog toga, iako ostariste u foteljama, ponašate se kao adolescenti koji teško prihvataju stvarnost. Da vam je šef organizovane kriminalne grupe, a nekada drugi čovjek vaše partije tu, vjerovatno bi vas savjetovao: što prije prihvatite činjenicu da niste više prvi u dva grada koja su vam bila veoma bitna za nastavak kriminalne prakse, biće vam lakše”, navode Demokrate u nastavku polemike.

 Iz te političke partije poručuju da je logično da DPS ne bude prvi ni u trećoj opštini, nakon Budve i Kotora, te da, neće biti ni u ostalima.

”Jer, sigurni smo da bi nastavio, ako već niste prvi u prvoj i drugoj, logično je da ne budete prvi ni u trećoj opštini, a onaj koji ne bude prvi u trećoj, krenuće mu kola nizbrdo, pa neće biti ni u ostalim. Nemamo sumnju da ćete ovo razumjeti, jer ste znali da razvučete vještački osmijeh kad vas je ovaj drugi zabavljao po neuspjelim kabareima, dok je u isto vrijeme “pravio” prvi, pa drugi, pa trideseti milion, a sve na uštrb građana Crne Gore. Tih godina ste bili spremni da progutate sve izlučevine njegovog mozga zarad “mrvica” – par kuća, privatnih i službenih automobila, koje, vidimo, ne umijete ni propisno da parkirate, a kamoli da vodite opštinu”, stoji u sopštenju.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić koja je jednom prekinuta, a jednom odložena, trebalo bi da se održi danas.